eur:
393.83
usd:
368.14
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Berecz Zsombor a riói nyári olimpia férfi vitorlásversenyén, a Finndingi hajóosztály ötödik futamában a Rio de Janeiró-i Dicsőség Jachtkikötőben 2016. augusztus 11-én. Berecz Zsombor megnyerte az ötödik futamot, és összetettben feljött a harmadik helyre.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Megvan az első magyar olimpiai kvóta

A finndingis Berecz Zsombor második helyen bejutott a tízhajós éremfutamba az aarhusi olimpiai kvalifikációs vitorlázó-világbajnokságon.

Ezzel Berecz Zsombor megszerezte az első magyar kvótát a 2020-as tokiói olimpiára. Az eredmény azt is jelenti, hogy és a nemzetek rangsorában nyolcadiknál már nem lehet rosszabb az aarhusi vb-n.

A magyar versenyző a hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint szerdán mindkét futamban kiválóan szerepelt, kétszer is hetedik lett, így összesítésben a hetedikről a második helyre lépett előre. A vb-n nyolc kvótát osztanak ki ebben a hajóosztályban, és mivel az éremfutamba bekerült tíz vitorlázó nyolc országból került ki - két-két holland és új-zélandi versenyző van a legjobbak között -, így

eldőlt, hogy megvan Magyarország első biztos helye a 2020-as nyári játékokra.

A 32 éves, 2016-ban Eb-ezüstérmes Berecz eddig három olimpián vett részt: 2008-ban Pekingben a 29., 2012-ben Londonban a 21. lett Laserben, míg 2016-ban Rióban a 12. helyen végzett Finndingiben.

A férfi 470-es mezőny szerdán szintén két futamot teljesített, a Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor páros 19. és 21. hellyel 16.-ként fejezte be a világbajnokságot.

A duó kevéssel, három hellyel maradt le a kvótáról, a nemzetek között ugyanis a 11. helyen végzett.

A másik magyar egység, a Litkey Botond, Rácz Levente kettős az ezüstcsoportos futamokon már nem indult el, így a 63. helyen zárta a vb-t.

Kvótás helyen áll ugyanakkor Érdi Mária Laser Radialban. A szerdai egyetlen futamban ugyan 24. lett, de összesítésben így is előrelépett egyet és jelenleg a 14. Ebben a hajóosztályban 18 kvótát osztanak a vb-n.

Laser Standardban Vadnai Benjamin és Vadnai Jonatán szerdán ugyancsak egy futamot teljesített. Vadnai Benjamin a 38. helyen futott célba és a 32. helyen áll. Hátránya az első kvótás helytől 24 pont és hét nemzetek közötti helyezés. A tervezett tízből még egy futam van hátra, itt 14 olimpiai indulási helyet lehet megszerezni. Vadnai Jonatán 32. lett szerdán és összesítésben a 60.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×