eur:
394.24
usd:
370.29
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Hargitay András, a magyar úszóválogatott új szövetségi kapitánya a Magyar Úszó Szövetség elnökségi ülése után a belvárosi Kossuth Lajos téren 2016. április 11-én.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd (MTI)

Hargitay András: most jönnek azok a számok, amiben a magyarok eredményesek

A magyar versenyzők minden úszásnemben képesek jó eredményre, ezért nem meglepetés, hogy Milák Kristóf és Kapás Boglárka is aranyérmes lett 200 méter pillangón a Glasgow-ban zajló Európa-bajnokságon – vélekedett Hargitay András korábbi szövetségi kapitány. A világ- és Európa-bajnok úszó szerint a pillangóúszásban nagyon fontos az állóképesség és a lehető legjobb technikai kivitelezés.

Hargitay Andrást jobban meglepte Kapás Boglárka eredménye, hiszen ő eddig inkább gyorsúszásban jeleskedett. Az egykori szövetségi kapitány elmagyarázta, bár vannak olyan sportolók, akik csak egy-egy számban kiemelkedőek, de edzésen ők is több úszásnemben gyakorolnak. Az úszónő belefáradhatott az eddig megszokott hosszú távokba, és jobban esett neki a 200 méteres futam – tette hozzá.

Magyarországon a felkészülés a vegyesúszásra alapoz

– árulta el Hargitay András. Míg fiziológiailag a 200 mellúszás a legnehezebb, hiszen ez mozgatja meg a legtöbb izmot, addig a pillangó titka, hogy a versenyző jól kapja el a ritmust. Utóbbihoz szükséges még a jó állóképesség, és mindkét említett úszásnemben igen fontos a pontos technika.

A korábbi szövetségi kapitány úgy vélekedett, hogy most jönnek majd azok a számok, amelyekben a magyar sportolók eredményesebbek, reménykedik benne, hogy ezek további érmeket hoznak a hazai versenyzőknek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×