Nyitókép: Koszticsák Szilárd (MTI)

Hargitay András: most jönnek azok a számok, amiben a magyarok eredményesek

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő
2018. augusztus 8. 16:14
A magyar versenyzők minden úszásnemben képesek jó eredményre, ezért nem meglepetés, hogy Milák Kristóf és Kapás Boglárka is aranyérmes lett 200 méter pillangón a Glasgow-ban zajló Európa-bajnokságon – vélekedett Hargitay András korábbi szövetségi kapitány. A világ- és Európa-bajnok úszó szerint a pillangóúszásban nagyon fontos az állóképesség és a lehető legjobb technikai kivitelezés.

Hargitay Andrást jobban meglepte Kapás Boglárka eredménye, hiszen ő eddig inkább gyorsúszásban jeleskedett. Az egykori szövetségi kapitány elmagyarázta, bár vannak olyan sportolók, akik csak egy-egy számban kiemelkedőek, de edzésen ők is több úszásnemben gyakorolnak. Az úszónő belefáradhatott az eddig megszokott hosszú távokba, és jobban esett neki a 200 méteres futam – tette hozzá.

Magyarországon a felkészülés a vegyesúszásra alapoz

– árulta el Hargitay András. Míg fiziológiailag a 200 mellúszás a legnehezebb, hiszen ez mozgatja meg a legtöbb izmot, addig a pillangó titka, hogy a versenyző jól kapja el a ritmust. Utóbbihoz szükséges még a jó állóképesség, és mindkét említett úszásnemben igen fontos a pontos technika.

A korábbi szövetségi kapitány úgy vélekedett, hogy most jönnek majd azok a számok, amelyekben a magyar sportolók eredményesebbek, reménykedik benne, hogy ezek további érmeket hoznak a hazai versenyzőknek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hargitay András: most jönnek azok a számok, amiben a magyarok eredményesek
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást