Nyitókép: Máthé Zoltán

Pert vesztett Shane Tusup, de nem fizet

Infostart
2018. július 19. 11:07
Becsületsértési pert vesztett klubja, az Iron Aquatics korábbi edzője ellen, akit nyilvánosan meglökött Shane Tusup, de Hosszú Katinka férje eltűnt, nem kér bocsánatot, és nem is fizeti meg a perköltséget.

Shane Tusup ellen edzőtársa, a skót Darren Ward indított és nyert becsületsértési pert, de úgy tudni, a március 8-i ítélet óta az amerikai nem térítette meg számára a 135 ezer forintos perköltséget, s a kötelező bocsánatkérés is elmaradt.

A jelenleg Új-ízélandon dolgozó Ward a Blikknek azt mondta, sem a perköltséget, sem az írásos bocsánatkérést nem kapta meg a május 9-i határidőig. A törvényes képviselője írásban kereste Tusup ügyvédjét, de nem kaptak választ.

Tusup tavaly áprilisban a debreceni országos bajnokságon a medence mellett fenyegette és meglökte az Iron Aquatics akkori trénerét. A skótnak az volt a „bűne”, hogy nem nevezte be a férfiváltót a versenyre. 90-100 ember hallotta az amerikai őrjöngését, még a versenyt is le kellett állítani. Az egyesület később mégis megvált Wardtól.

A bíró a „lekicsinylő” lökésért marasztalta el Tusupot, ezt minősítette becsületsértésnek. Ha nem fizet Hosszú Katinka válófélben lévő férje, akkor megpróbálják a fizetéséből levonni az összeget. Ha nem sikerül, az ingóságaiból foglalhatnak le valamit.