Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Bíró Attila: ez nem egy kész csapat, de bárkit meg tud verni

InfoRádió
2018. július 11. 08:09
Bíró Attila szövetségi kapitány címvédőként csak az Eb-arannyal lenne elégedett, de tudja, az átalakuló női vízilabda-válogatottól már egy érem is szép siker lenne. A csapat csütörtökön utazik Barcelonába, és szombaton a spanyolok ellen száll először vízbe.

Szombaton csoportrangadóval kezdi meg szereplését a címvédő magyar női vízilabda-válogatott a barcelonai Európa-bajnokságon. Az utolsó napokat már a finomhangolással tölti a válogatott, a gyorsítás a feladat szárazföldön és vízben is - árulta el az InfoRádióban Bíró Attila szövetségi kapitány.

A címvédő együttes csütörtök reggel indul Spanyolországba, és a házigazdák ellen kezd szombaton, egyelőre erre az összecsapásra készül a stáb is, folyamatosan elemzi videóról az első és talán legnagyobb csoportellenfelet.

Bíró Attila hasznosnak találta a múlt heti háromnapos tornát, sőt az lett volna a jó, ha lett volna még néhány felkészülési mérkőzésre lehetőség.

"Nem vagyunk lemaradva, de jó lett volna még egy-két meccs az összecsiszolódásra. Elég hosszú azonban az Európa-bajnokság ahhoz, hogy ha a csoportmeccsek nem úgy sikerülnek, akkor is a második hétre úgy formába tudjunk lendülni, hogy a csapat megmutassa, bárkit meg tud verni" - mondta a szövetségi kapitány.

A magyar válogatott két és fél éve nyert Európa-bajnokságot, de hiába utazik címvédőként, 2019 januárja óta jelentősen átalakul a keret.

"Heten kicserélődtek, ennyi Eb-újoncunk van, ez elég jelentős változás, egyik csapatban sincs ekkora átalakulás. Az olimpia és a tavalyi hazai világbajnokság miatt kevesebbet lehetett fiatalítani, de most

utolértük magunkat, és bárki ellen eséllyel megyünk a medencébe"

- állította a szakvezető, és hozzátette, van egy kis hendikep a fiatalok miatt, de ennek lehet előnye is, mert kevésbé ismerik őket, és van egy jó értelemben vett gátlástalanság a csapaton belül, ami eddig nem volt. A kapitány azt reméli, ez tudja kompenzálni a összeszokottság hiányát.

Bíró Attila úgy látja, hogy két komoly meccsük van a csoportban, a nyitányon a spanyolok, majd a végén az oroszok ellen, ezekre kiemelten készülnek, a köztes ellenfeleknek is megadják a tiszteletet, de őket kötelező legyőzni.

"Az Eb-n elvileg csak a győzelemmel lennék elégedett, nemcsak azért, mert címvédők vagyunk, hanem mert a magyar női vízilabda kötelez, ugyanakkor tudom, hogy ez még nem egy kész csapat, ezért ha éremért küzdhetnénk, az már mindenképpen elégedetté tenne"

- mondta a magyar válogatott edzője.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Bíró Attila
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást