eur:
393.49
usd:
368.34
bux:
65994.41
2024. április 24. szerda György
Madrid, 2018. április 11.Cristiano Ronaldo, a Real Madrid játékosa ünnepel, miután továbbjutást érő büntetőjével összesítésben 4-3-ra győztek a Juventus ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágó mérkőzésén a madridi Santiago Bernabeu stadionban 2018. április 11-én. (MTI/EPA/Rodrigo Jimenez)
Nyitókép: RODRIGO JIMENEZ

Ronaldo egy vérszerződést máris aláírt Olaszországban

Egy lépéssel megint közelebb a portugál csatár a Juventushoz,

Hetek óta megy a találgatás arról, hogy Cristiano Ronaldo elhagyja a Real Madrid labdarúgócsapatát. A hírek szerint a Juventus 100 millió eurót ajánlott az egymilliárd eurós kivásárlási árú csatárért, de a Real Madrid elnöke, Florentino Perez hajlik ara, hogy elfogadja az üzletet - írja a Marca.

Most az olasz sajtó szerint megint közelebb kerülhet Torinóhoz a portugál támadó, mert Cristiano Ronaldo szerződést között az önkéntes véradók olaszországi szövetségével. A megállapodás szerint a szervezet használhatja a futballista arcképét a kampányaihoz, illetve hamarosan egy videó is készül, amelyen Ronaldo a véradás fontosságára hívja majd fel a figyelmet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
A betont sosem fogjuk elhagyni, de még idén jöhet a zéró kibocsátású cement

A betont sosem fogjuk elhagyni, de még idén jöhet a zéró kibocsátású cement

A globális szén-dioxid-kibocsátás tavaly rekordszintre emelkedett, 1,4 százalékkal meghaladva a 2019-es, Covid előtti szintet, amelyet jellemzően a háztartások energiafelhasználása, a közlekedés, a nemzetközi légi közlekedés és hajózás okoz, de olyan iparágaknak is szerepe van benne, mint a műtrágya-, acélgyártás, olajfinomítás, vagy éppen a cementipar. Ugyanakkor azt kevesen tudják, hogy utóbbi szektor az elmúlt évtizedekben olyan átalakuláson megy keresztül, aminek következtében ma már globális trend a gyártás során a szén és egyéb fosszilis anyagok helyett az alternatív tüzelőanyagok használata, és még idén polcokra kerülnek a minimum 30 százalékkal kevesebb CO2 kibocsátással készült cement készítmények. Norvégiában pedig üzembe helyezik az első olyan CCS (Carbon Capture and Storage) technológiával működő cementgyárat, ahonnan zéró kibocsátású termékek kerülnek majd ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×