Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Öt újonc a női pólóválogatott Eb-keretében

Infostart / MTI
2018. július 9. 12:06
A belgrádi aranyérmes csapatból hatan lesznek ott a női vízilabda-válogatottban a szombaton kezdődő barcelonai Európa-bajnokságon.

Bíró Attila szövetségi kapitány a Vodafone Kupa, majd a rotterdami felkészülési torna után megnevezte azt a 13 játékost, aki részt vehet a kontinensviadalon. A szakvezető a szűkített 15-ös keretből végül Kasó Orsolyát és Máté Zsuzsannát hagyta ki.

"Több poszton is éles volt a verseny, ami remélem, a jövőben is folytatódik"

- mondta Bíró Attila. "A kapusoknál Tóth Eszter meggyőző volt - amennyire hátrány, hogy nem ismeri teljesen a nemzetközi mezőnyt, annyira előny, hogy őt sem ismerik. A felkészülésünk jól halad, de hogy hol tart, majd az Európa-bajnokság mutatja meg. Jó volna már az első héten is jól játszani, de a legfontosabb, hogy a másodikon legyen a csúcsforma, akkor jöjjön igazán ki a befektetett munka. A négy közé jutás az első cél, nem is lehet más, minden szempontból sokat érne a csapatnak egy érem" - tette hozzá.

A címvédő együttesből hatan voltak ott a 2016-os, belgrádi aranyérmes csapatban (Gangl Edina, Csabai Dóra, Garda Krisztina, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella), ketten vannak, akiknek a tavalyi világbajnokság volt a világversenyes bemutatkozásuk (Gurisatti Gréta, Szilágyi Dorottya), míg öten első felnőtt világversenyükre készülnek: Tóth Eszter, Horváth Brigitta, Leimeter Dóra, Parkes Rebecca és centerként a korábbi kapus, Gyöngyössy Anikó.

A válogatott hétfőn és kedden átütemezett edzésekkel készül a szombati, spanyolok elleni első barcelonai mérkőzésre, amely 22.15 órakor kezdődik.

"Délben szárazföldi, utána másfél órás vízi edzés vár a lányokra, majd este tíztől éjfélig tréningezünk, hozzászoktatva így magunkat a kései időponthoz" - jelentette ki a kapitány.

Az együttes csütörtökön utazik Barcelonába, ahol a csoportmeccsek során a B jelű hatosban a spanyolok után sorrendben a törökökkel, a szerbekkel, az oroszokkal és a németekkel találkozik.