Jobbak voltak a litván kosarasok

Infostart / MTI
2018. július 1. 21:56
A továbbjutását már korábban bebiztosító magyar férfi kosárlabda-válogatott 73-50-re kikapott vasárnap a százszázalékos litvánoktól Budapesten, a világbajnoki selejtezősorozat hatodik, utolsó fordulójában.

A tavalyi Európa-bajnokságon nyolcaddöntős magyarok a nyitónegyedben remekül tartották magukat az NBA-s és euroligás játékosokkal teletűzdelt ellenféllel szemben. A Keller Ákos és Vojvoda Dávid vezette csapat a második negyedben többször is az egyenlítésért támadott, de a nagyszünetben már 24-37 volt az állás.

Térfélcsere után eldőlt a mérkőzés, a vendégek 20 ponttal elhúztak a Tüskecsarnokban, a hátralévő időben Ivkovics Sztojan együttese keményen küzdött, de már nem tudott közelebb kerülni a baltiakhoz.

A magyarok legjobbja Keller lett 12 ponttal.

A kvartettből az első három helyezett, azaz Litvánia, Lengyelország és Magyarország jutott tovább a kvalifikáció következő körébe. Ott a D jelű négyes első három helyezettjével, azaz a horvátokkal, olaszokkal és hollandokkal kerül össze, s az így kialakult J jelű hatos csoportból a legjobb három válogatott jut majd ki a 2019. szeptemberi kínai világbajnokságra.