Nyitókép: Ronald Wittek

Kemény Dénes: a futball csapatjáték, ezért az egyéniségek döntenek

InfoRádió
2018. június 18. 11:18
Nem kell feltétlenül százszázalékos mérleg a vb-győzelemhez - hangsúlyozta az InfoRádió exkluzív szakértője, Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, korábbi sikerkapitány.

A címvédő Németország kellemetlen pofonnal kezdte a labdarúgó-világbajnokságot: 1-0-ra kikapott Mexikótól. Kemény Dénes szerint azonban nincs ok még pánikra.

"Egy ilyen haloványabb kezdés még segíthet is, mert van miért a tükörbe nézni"

- mondta a pólós sikerkapitány, és azzal érvelt, hogy a német csapat nem játszott kifejezetten rosszul, csak nem sikerültek a befejezései,míg Mexikó nyilván a maximumát nyújtotta.

"Én nem aggódnék a német szurkolók helyében. Tovább kell jutni a csoportból, aztán indul az igazi játék, amikor már ki-ki meccsek vannak. Simán megtarthatják még a vb-címet. Több olyan vb-győzelem is volt, amikor nem nyújtott százszázalékos teljesítményt az aranyérmes" - mondta az InfoRádió exkluzív szakértője.

A világ két legjobb játéákosának tartott futballista eltérően kezdett: Cristiano Ronaldo mesterhármast rúgott, Lionel Messi kihagyott egy 11-est, de a portugál és az argentin válogatott is egy-egy pontot szerzett. Kemény Dénes szerint egyikük vb-szereplésére sem lesz hatással a bemutatkozás.

"Mindkét játékos olyan lelki adottságokkal rendelkezik, hogy a lehető legnehezebbet tudja: jó játékból jól játszani és rossz játékból jól játszani.

Ronaldóval azért nem kell foglalkoznia az edzőjének, mert a helyén tudja kezelni a három gólját, és újból a csapatért fog játszani, és ha lesz rá lehetősége, akkor eredményes lesz. Messit pedig a kihagyott 11-es még inkább fel fogja dobni, hogy vissza kell majd fogni, annyira bizonyítani akar" - vélekedett a háromszoros olimpiai bajnok edző.

A hétfői márkőzések közül a Belgium-Panama és az Anglia-Tunézia meccset emelte ki, szerinte a két európai csapat az esélyes, de láthattuk, mit ér az esélyesség, négy világbajnok is döntetlennel kezdett a tornán.

"Miután a futball csapatjáték, az egyéniségek nagyon sokat számítanak - bármennyire furcsán hangzik is.

Olyan játékosok, mint Eden Hazard, Romelu Lukaku, vagy az angoloknál Harry Kane el tudják dönteni ezeket a meccseket" - mondta Kemény Dénes, s noha a papírforma alapján nem várja a négy közé ezt a két csapatot, de szerinte tudnak annyira futballozni, hogy akár eljuthatnak az elődöntőig is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kemény Dénes
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást