Nyitókép: Bodnár Boglárka

Nagy Lászlóék nélkül talán nem sikerült volna

Infostart / Kaposi Dávid
2018. június 14. 08:42
A magyar férfi kézilabdázás jövője szempontjából is nagyon fontos, hogy a válogatott szerdán kijutott a januári, olimpiai kvalifikációs világbajnokságra – mondta Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány a Szlovénia elleni párharc után. A játékosok nem izgultak a hajrában sem.

A magyar csapat 26-22-re kikapott Szlovéniától a veszprémi visszavágón, de 51-50-es összesítéssel továbbjutott, és ott lesz jövő januárban a német-dán közös rendezésű vb-n.

„Gratulálok a magyar kézilabdának! Két nagyon nehéz meccset játszottunk egy nagyszerű csapat ellen. Az első félidőben jók voltunk, majd elfáradtunk, nyomás alá helyezett minket az ellenfél, de a közönség átsegített a nehéz helyzeteken. Több játékos is beteges volt a héten, de fantasztikusan küzdve kiharcoltuk a vb-részvételt, így külön is nagyon büszke vagyok a játékosaimra” – mondta ki Ljubomir Vranjes.

Az ezúttal is több bravúrt bemutató Székely Márton kapus szerint fantasztikus védekezéssel jutott tovább a válogatott.

„Sikerült ott folytatni, ahol múlt szombaton abbahagytuk, de éreztem a srácokon, hogy véges az energiaforrásunk.

Végig mindent beleadtunk ma is, örülök, hogy sikerrel jártunk. Volt tartása a csapatnak”

– mondta az InfoRádiónak a tatabányai kapus, aki megköszönte a csapatnak az élményt és a közönségnek a fantasztikus buzdítást.

Bánhidi Bence szerint voltak meleg pillatanok a hajrában.

„Nagyon koncentráltan kellett játszanunk, de mi jöttünk ki jól a párharcból. Nem féltünk a hajrában sem, a rutinosabb játékosok ilyenkor megnyugtatják a csapatot, kézben tartják a meccset” – mondta a beálló.

Ilyés Ferenc úgy látta, óriási csatában sikerült kijutni a világbajnokságra.

„Tudtuk, hogy a szlovén csapat nem adja fel a visszavágót, de nálunk mindig volt valaki, aki hozzátett, lőtt egy gólt, szerzett vagy védett egy labdát” – mondta a 36 éves játékos, aki arról még nem kívánt beszélni, hogy vállalja-e a szereplést a vb-n is.

Balogh Zsolt szerint borzasztó nehéz meccsen van túl a válogatott.

„Várható volt, hogy a szlovén csapat nem játszik kétszer rosszul. A második félidőben jobb lett a védekezésük, nálunk elmaradtak a gólok, ők pedig tudták a rohanós játékot hozni, jöttek, mint a gyorsvonat, de meg tudtuk tartani az első meccsen szerzett előnyt.

Sokat jelentett Ilyés Ferenc és Nagy László visszatérése, olyan vezérek, akik összefogják a csapatot a nehéz pillanatokban.

Hálásak vagyunk nekik, hogy vállalták a játékot, nélkülük talán nem is sikerült volna” – mondta a szegedi átlövő, aki öt gólt szerzett.

A vb-t január 9. és 27. között rendezik Berlinben, Hamburgban, Münchenben és Kölnben, illetve Koppenhágában és Herningben. A torna győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek az olimpiai selejtezőn.