Döntős a Washington

Infostart / MTI
2018. május 24. 07:46
A Washington Capitals 4-0-ra győzött a Tampa Bay Lightning otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keleti főcsoportjának utolsó, hetedik mérkőzésén, így bejutott a döntőbe, ahol az újonc Vegas Golden Knights csapatával játszik majd a Stanley Kupáért.

Egyszerű volt a képlet: amelyik együttes nyer, fináléba kerül. A házigazda Tampa rosszul kezdett, Alekszandr Ovecskin már a 62. másodpercben bombagóllal vezetést szerzett. A második harmadban a Washington svéd légiósa, Andre Burakovsky előbb egy védelmi hibát, majd egy rossz cserét kihasználva duplázott, így a fővárosiak megnyugtató, háromgólos előnnyel várhatták a záró felvonást. A csatár most volt először gólszerző az idei rájátszásban. A hajrában a Lightning lehozta kapusát, Andrej Vaszilevszkijt, de a rivális üres kapus találattal beállította a 4-0-ás végeredményt.

A Washington eddig egyszer, kereken húsz évvel ezelőtt volt finalista, akkor 4-0-s összesítéssel kikapott a Detroit Red Wings gárdájától. Az orosz sztár, Ovecskin NHL-pályafutása első Stanley Kupa-döntőjére készülhet. A Capitals kapusa, Braden Holtby - aki a rájátszás első két meccsén még csere volt - a Tampa elleni utolsó két összecsapáson, amikor csapata a kiesés ellen is harcolt, nem kapott gólt. Ezúttal 29 hazai próbálkozást hatástalanított, és több mint 157 perce érintetlen a hálója.

A döntő magyar idő szerint kedd hajnali 2.15-kor kezdődik az újonc Vegas Golden Knights otthonában.