Nyitókép: JUANJO MARTIN

Daniel Alves világrekordot állított fel

Infostart / Dénes Tamás
2018. április 3. 16:56
Miután a Paris Saint-Germain a hétvégén megnyerte a francia Ligakupát a Monaco ellen (3-0), a csapat jobbhátvédje, Daniel Alves lett a világ legtöbb trófeát gyűjtő játékosa.

A brazil szupersztár a harminchatodik címét szerezte a profi élfutballban, s ezzel megelőzte a vele eddig holtversenyben álló kettőst, a walesi Ryan Giggst és a brazil Maxwellt.

Dani Alves az első serlegét még a Bahia együttesével nyerte Brazíliában (Copa do Noroeste), 2002-ben. Öt serleget gyűjtött a Sevilla, majd huszonhármat 2008 és 2016 között a Barcelona tagjaként. A katalánokkal hatszoros bajnok, négyszeres kupagyőztes, négyszeres spanyol Szuperkupa-győztes, háromszoros BL-győztes, háromszoros európai Szuperkupa-győztes, s háromszoros klubvilágbajnok lett.

A 2016-2017-es idényt a Juventusban töltötte, olasz bajnokként és kupagyőztesként igazolt tavaly nyáron a PSG-be, amellyel már megnyerte a francia Szuperkupát és a Ligakupát, s aligha kétséges, hogy hamarosan francia bajnok is lesz. Három titulust nyert a brazil válogatottal is.

A legtöbb trófeát nyerők listája

  1. Daniel Alves 36
  2. Ryan Giggs 35
  3. Maxwell 35
  4. Iniesta 33
    Ibrahimovic 33