Nyitókép: Czagány Balázs

Hatalmas tervek a Fradinál

Infostart
2018. március 30. 15:14
A Ferencváros kézilabda-szakosztálya kitart célja mellett, és a női csapatnál nem lesz több négy légiósnál a következő szezonban sem – mondta Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója a Sport Tv Mai helyzet című műsorában csütörtökön.

'A Fradinak van egy eltökélt célja, a csapatban nem lesz hat-nyolc légiós. Most is négy van csupán, és ugyan jövőre lesz változás, de négynél több külföldi játékost akkor sem szerződtetünk. Mi a magyar kézilabda és a válogatott érdekeit tartjuk szem előtt” – mondta Nyíri Zoltán az nso.hu cikke szerint.

Arra a kérdésre, hogy a macedón sztárcsapat, a Vardar Szkopje szétesésével felszabaduló játékosok közül miért nem csapott le néhányra a klub, a sportvezető azt válaszolta, voltak tehetősebb kérők, például a Siófok. A Balaton-parti egyesületet erősíti a következő szezontól a horvát világsztár, Andrea Penezic, valamint az orosz Tatyjana Hmirova is.

Nyíri Zoltán beszélt arról is, hogy a férfi csapatot komolyan megerősítenék.

„Nem szeretnék előre elkotyogni olyat, ami papíron nincs megerősítve. De azokat a magyar válogatott kézilabdázókat, akik a saját csapatukban nem meghatározó játékosok, vagy talán nem is játszanak, megpróbáljuk megszerezni, és sok játéklehetőséget adni nekik. Ezáltal a Fradi és a válogatott is erősödne. Zajlanak a tárgyalások, de semmi konkrétumot nem tudok mondani" - fejtette ki az operatív igazgató.