Nyitókép: Kovács Anikó

Megvan a Győr új edzője

Infostart
2018. március 28. 14:17
Az eddigi másodedző, Danyi Gábor lesz nyártól a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának vezetőedzője.

Danyi Gábor 2011 óta dolgozik a klubnál, előbb Konkoly Csaba, majd Karl Erik Böhn és Ambros Martín vezetőedző segítőjeként.

Az új trénert másodedzőként Zdravko Zovko segíti majd, és helyet kapott a stábban Kun Attila jelenlegi utánpótlás edző és Holanek Zoltán jelenlegi erőnléti edző.

Bartha Csaba elnök kiemelte: a stáb megválasztásakor a fő szempont az volt, hogy minden embernek meghatározott feladatköre legyen, amit szakmai tudásával a lehető legjobban el tud végezni.

Danyi Gábor várja már új feladatát, de tisztában van azzal ,hogy még idén is nagyon sok munka vár rá és a csapatra is.

„Hatalmas lehetőség és egyben óriási nagy megtiszteltetés, hogy a megkaphattam ezt a lehetőséget a világ legjobb női kézilabda csapatánál. Nagyon várom már az első edzést, amikor vezetőedzőként léphetek a lányok elé. Szeretném azonban hangsúlyozni, hogy a 2017/2018-as idény legfontosabb periódusának küszöbén állunk, így minden energiánkkal az előttünk álló nem kis kihívásokra kell koncentrálnunk, hiszen fontos céljaink vannak, melyek még beteljesítésre várnak a jövő szezon tervezgetése előtt. Bízom benne, hogy a munkánk meghozza a gyümölcsét és sikerekben gazdag időszak elé nézünk" - fejtette ki.

A bajnokságban címvédő Győr a hétvégén a Magyar Kupa négyes döntőjében szerepel, a Bajnokok Ligájában jövő szombaton vívja a negyeddöntő első mérkőzését.

A spanyol Ambros Martín 2012 óta vezetőedzője a győri csapatnak, amellyel Bajnokok Ligáját háromszor, bajnokságot és Magyar Kupát egyformán négy alkalommal nyert. A román válogatottat 2016 őszétől vezeti, a szakember februárban jelentette be, hogy a nyáron elhagyja a győri csapatot.