Megvannak a válogatott nyári ellenfelei

Infostart
2018. március 22. 08:53
Fehéroroszországgal és a vb-résztvevő Ausztráliával játszik júniusban a magyar labdarúgó-válogatott.

A fehérorosz nemzeti csapat ellen június 6-án idegenben, majd három nappal később, június 9-én Ausztrália ellen, hazai pályán lép pályára a válogatott. Mindkét mérkőzésre egy hónappal a találkozók előtt kezdődik majd a jegyértékesítés - közölt az mlsz.hu.

A hazai, ausztrálok elleni mérkőzést a Groupama Arénában játsszák le a csapatok, míg Fehéroroszország labdarúgó-szövetsége még nem erősítette meg a valószínűsíthetően minszki helyszínt.

Ahogy a márciusi két mérkőzés ellenfeleit, úgy a júniusiakat is a Nemzetek Ligájára történő felkészülés jegyében választotta ki a Georges Leekens szövetségi kapitány vezette szakmai stáb - különös tekintettel arra, hogy ez lesz az utolsó két felkészülési mérkőzés a szeptemberi Nemzetek Ligája-meccsek előtt.

"E két mérkőzés is az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre történő felkészülést szolgálja, így a júniusi két ellenfelünk játéka is rendelkezik olyan jegyekkel, melyek őszi ellenfeleinknél is megtalálhatóak – mondta az mlsz.hu-nak Georges Leekens. – Az ausztrálok egyébként információim szerint innen, Budapestről utaznak majd a világbajnokságra. Nekünk addigra gyakorlatilag készen kell állnunk a szeptemberi feladatainkra, ebben pedig óriási szerep jut ennek a két találkozónak is. Könnyen elképzelhető, hogy néhány fiatal, U21-es játékost is meghívunk majd, de persze csak akkor, ha ezt kiérdemlik a klubjaikban és az U21-es válogatottban nyújtott teljesítményükkel. A korábban is kerettagokat illetően pedig azt szeretném, hogy

ezekre a meccsekre végképp maguk mögött hagyják a tavalyi évet, és új fejezetet kezdve, nagy harci kedvvel, győzni akarással készüljenek az előttünk álló feladatokra, mérkőzésekre."

A szövetségi kapitány azt is elmondta, hogy a szakmai stábra is komoly feladatok várnak a játékosok teljesítményének követésével, elemzésével és az ellenfelek feltérképezésével kapcsolatban.