Schmitt Pál: nem lettünk nagyhatalom, de felfigyeltek ránk

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2018. március 10. 13:05
Bár nem lesz Magyarország a téli sportágakban nagyhatalom, a sportvilágban láthatóan érzékelik és értékelik a magyarok phjongcshangi eredményeit - mondta Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja az InfoRádió Aréna című műsorában.

A magyarok szeretik a téli sportágakat, a síelési lehetőségek is gyarapodtak itthon, szép sípályák épültek, százezres nagyságú az a tömeg, aki eljár a környező országokba síelni - mondta Schmitt Pál, és úgy látja, a jégkorong is jó úton van, nagyon népszerű, az a fiatal, aki egyszer belekóstol, nehezen jön le a jégről.

A NOB magyar tagja szerint a férfi gyorskorcsolya-váltó történelmi olimpiai győzelme ellenére Magyarországra továbbra sem téli sporthatalom.

"Szereztünk egy aranyérmet, de szereztek a lengyelek, a csehek, a bolgárok is. Ez az olimpiai a három nagyról szólt, a norvégokról, a németekről és a kanadaiakról, ők szerezték az aranyérmek zömét" - mondta Schmitt Pál, de hozzátette, végre felfigyeltek ránk, a rövidpályás gyorskorcsolya versenyein minden nap volt a jégen magyar sportoló, és jól is szerepeltek.

"A végén tettük fel az i-re a pontot. Ezt számon tartják, ettől nem leszünk sporthatalom, de látják, hogy hangsúlyt fektettünk a téli sportokra is" - mondta a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke.

Az interjút teljes terjedelmében meghallgathatják vasárnap este hat és hét óra között az InfoRádió Aréna című műsorában.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Schmitt Pál: ne lettünk nagyhatalom, de felfigyeltek ránk
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást