Óriási lökést kapott a világbajnok sportolónő

Infostart / InfoRádió - Dzsubák Tamás
2018. március 5. 17:16
Nagy lökést ad Márton Anitának a birminghami fedettpályás világbajnokságon nyert aranyérme. A Békéscsaba olimpiai bronzérmes súlylökője az InfoRádiónak elmondta: nagyon közel van a 20 méteres álomhatár eléréséhez.

Márton Anita kezdi tudatosítani a győzelmet, melyhez hozzásegített, hogy sok gratulációt kapott, valamint a sajtó is foglalkozott a világbajnokságon szerzett aranyérmével. A sportoló elmondta, hogy a fedettpályás súlylökés nem sokban különbözik a szabadtéri versenytől, a legtöbb súlylökő a fedettpályás szezonban is szerepel.

Gyulay Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke korábban azt nyilatkozta, hogy 20 méteres dobásra is esélyes az olimpiai bronzérmes súlylökő. „Örülök neki, hogy ő is így látja” – mondta Márton Anita. A tavalyi célkitűzés az volt, hogy eléri ezt az álomhatárt, és saját bevallása szerint már nagyon közel van hozzá.

A világbajnoki cím mellett az is óriási lökést jelent a versenyző számára, hogy sikerült javítania egyéni csúcsán, ami egyben a magyar fedettpályás országos csúcs is volt. „Látom a sok munkámnak az eredményét” – fogalmazott. Márton Anita elárulta, hogy a hétvégét pihenéssel töltötte, hétvégén pedig már szabadtéren versenyez Portugáliában. 

Az interjút teljes terjedelmében meghallgathatják péntek este fél nyolctól az InfoRádió Ötkarika című magazinműsorában.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Óriási lökést kapott a világbajnok sportolónő
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást