Messi 600, Ronaldo 300!

Infostart / Dénes Tamás
2018. március 5. 12:52
A barcelonai Sport meglehetősen egyértelműen fogalmazott Ernesto Valverde csapatának az Atlético Madrid elleni 1-0-s győzelme után: a bajnoki cím szinte biztos.

A 2017–2018-as idényben eddig még nem volt ekkora tömeg a Camp Nouban, hivatalosan 90 356 néző fogadta a csapatokat, s búcsúzott a múlt héten elhunyt korábbi gólkirálytól, Enrique Castrótól, azaz Quinitől. Maga a mérkőzés csalódást hozott azoknak, akik nem úgy ültek le nézni, hogy mindegy, hogy milyen játékkal, csak győzzön a Barcelona.

Nyert, de nem jó játékkal, nem látványos mérkőzésen

– de ez az Atléticón is múlt. Diego Simeone együttese mintha eleve lemondott volna arról, hogy győzelmével kétpontosra faragja a hátrányát.

A találkozó a 26. percben dőlt el, Lionel Messi, pályafutása során először, sorozatban a harmadik mérkőzésén is bevágott egy szabadrúgásgólt. Ezúttal a liga (a kapott gólok számát tekintve) legjobb kapusának, Jan Oblaknak csavarta fel a labdát a bal felső sarokba. Az argentin szupersztárnak ez volt pályafutása 600. gólja, 2016 áprilisában, a Valencia ellen lőtte az ötszázadikat, 23 hónap kellett neki száz gólhoz.

A meccs egyetlen negatívuma katalán szempontból, hogy Andrés Iniesta megsérült, így nagy valószínűséggel nem játszhat majd a Chelsea elleni BL-mérkőzésen sem. A győzelemmel a Barcelona ismét nyolc ponttal vezet a bajnokságban, s már csupán tizenegy forduló van hátra.

A Real Madrid 3-1-re megverte a Getafét, s ezzel valamelyest közelebb lépett az Atlético Madridhoz. Gareth Bale szerezte meg az első gólt, aki immár tizenegy gólnál tart a szezonban, ezzel a csapat második legeredményesebb játékosa Cristiano Ronaldo mögött.

Bale 117. alkalommal játszott a spanyol élvonalban, s ezzel megdöntötte David Beckham csúcsát.

Immár a walesi a spanyol élvonalban legtöbbször szerepelt brit futballista. A 117 meccsen 62 gólt ért el, ami szintén nem lebecsülendő.

A portugál ezúttal két gólt szerzett, az elsővel ő is elérkezett egy mérföldkőhöz: ez volt a spanyol élvonalban szerzett háromszázadik találata. Ehhez mindössze 286 meccsre volt szüksége! Rajta kívül mindössze egy játékos szerzett háromszáz gólt a spanyol élvonalban: Lionel Messi (373).

Primera División, 27. forduló

Levante–Espanyol 1-1

Real Madrid–Getafe 3-1

Sevilla–Athletic Bilbao 2-0

Villarreal–Girona 0-2

Deportivo–Eibar 1-1

Leganés–Málaga 2-0

Barcelona–Atlético Madrid 1-0

Real Sociedad–Alavés 2-1

Valencia–Real Betis 2-0

Az élcsoport: 1. Barcelona 69 pont, 2. Atlético Madrid 61, 3. Real Madrid 54, 4. Valencia 53.