eur:
393.76
usd:
365.41
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Eltörli az oroszok büntetését a NOB

Feloldja az Oroszország kitiltásáról hozott döntést a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), ha az orosz versenyzőknek nem lesz több doppingesetük a phjongcshangi téli olimpián, ám nem vonulhatnak saját zászló alatt az oroszok a vasárnapi záróünnepségén.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága néhány órával a záró ceremónia előtt döntött arról, hogy elutasítja az oroszok kérését.

Az olimpia alatt egy háromfős NOB-testület vizsgálódott az ügyben, hogy az orosz sportolók teljesítik-e a NOB által számukra előírt viselkedési normákat.

Thomas Bach NOB-elnök kiemelte: nagy csalódás volt, hogy két orosz sportoló is fennakadt a doppingvizsgálaton Phjongcshangban. A curlinges Alekszandr Kruselnyickij és a bobos Nagyezsda Szergejeva tesztje hozott pozitív eredményt.

A NOB első embere hozzátette ugyanakkor, nincs bizonyíték arra, hogy az esetek mögött rendszerszintű doppingolás állna, és az Orosz Olimpiai Bizottságnak köze lenne hozzá.

Az államilag irányított doppingrendszer miatt a NOB korábban felfüggesztette az Orosz Olimpiai Bizottságot, kizárta a phjongcshangi játékokról, és csak semlegesként, az ötkarikás zászló alatt engedélyezte az orosz sportolók indulását, "Olimpiai Sportolók Oroszországból" (OAR) megjelöléssel. Ez a jelzés szerepelt az öltözékükön, aranyérem esetén pedig az olimpiai himnuszt játsszák el nekik.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×