eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Elődöntős 500 méteren Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoangot kizárták

A második helyen végzett Liu Shaolin Sándor a férfi 500 méteres rövidpályás gyorskorcsolya negyeddöntős futamában a pjongcsangi téli olimpián, ezzel bejutott az elődöntőbe.

Liu Shaolinnak az első futamban a kínai Zsen Ce-vej, az orosz Alekszandr Sulginov, a lengyel Bartosz Konopko és a kazah Gyenyisz Nikisa volt az ellenfele, és az első két hely valamelyikén kellett célba érnie a továbbjutáshoz.

A magyar versenyző a harmadik helyen kezdett, de szép hajrával, másfél körrel a vége előtt egy előzéssel feljött a második helyre.

A kínai Zsen Ce-vej olimpiai csúccsal, 40,032-vel nyert.

Liu Shaoang is érdekelt ebben a számban, ő a 4. futamban indult. A többedik rajt utáni sikeres start végül küzdelmes versenyt hozott neki: az utolsó előtti kanyarban a kazah Abzal Azsgalijevvel viaskodtak, aki kiszorította, így a negyedik helyen végzett a negyeddöntőben. A felvétel visszanézése után végül a kazah versenyző mehetett tovább, Liu Shaoangot feltartásért büntették és kizárták. 

Az elődöntőt 11.42-kor rendezik meg.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×