eur:
394.25
usd:
368.91
bux:
66396.61
2024. április 25. csütörtök Márk
Sokkos állapotban a Győr világklasszis kézilabdázója

Sokkos állapotban a Győr világklasszis kézilabdázója

Nora Mörk, a Győri Audi ETO KC kézilabdázója egy interjúban beszélt egyéni fejlődéséről, Ambros Martínról és súlyos sérüléséről is, amely után éppen lábadozik.

Nora Mörk 2016-ban igazolt a Győri ETO-hoz a norvég Larvikból, s manapság a világ egyik legjobb női kézilabdázójának tartják. A közelmúltban megkapta az Év játékosa címet, a vele készített interjúban többek között sikerei hátteréről is beszélt.

„Úgy érzem, hogy az ETO-ba való igazolásom óta összetettebb játékos lettem  – vélekedik a norvég átlövő. – Azt kell mondanom, hogy sokat fejlődtem a védekezés terén. Ennek két oka van: az egyik Ambros Martín, a másik az, hogy sokat kellett játszanom, mert nem volt túl sok játékosunk" - idézi a sportolót a Nemzeti Sport.

„Másra számítottam, amikor megérkeztem Győrbe, de Ambros nagyon jó edző a védekezés terén, és sok mindenre megtanított ebben az évben. Akadtak jó és rossz pillanataim, a támadójátékban nem voltam tökéletes, de ez azért alakult így, mert a védekezésben is részt vettem. Mégis jó volt, hogy így végződött" – mondta Mörk.

A norvég játékos február elején, a dán Nyköbing elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen sérült meg, és hordágyon kellett levinni a küzdőtérről. Mint később kiderült, a keresztszalagja szakadt el a jobb térdében, amelyet két nappal később megműtöttek. Várhatóan fél év múlva léphet újra pályára.

„Szomorú vagyok, és azt hiszem, még mindig sokkos állapotban – árulta el sérülésével kapcsolatban Mörk. – Minden nagyon gyorsan történt, maga a sérülés és utána az operáció is. Nagyon sajnálom, hogy nem segíthetem a csapatomat a szezon hátralévő részében, ám a jövőt illetően még mindig nagyon motivált vagyok."

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×