eur:
395.74
usd:
372.43
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Megszólalt Hanga Ádám a kupagyőzelemről

Hanga Ádám szerint a Barcelona egyáltalán nem készült arra, hogy megnyeri a kosárlabda spanyol Király Kupa hétvégi nyolcas döntőjét, és még pezsgő sem várta őket az öltözőben.

A katalán gárda a Baskonia, majd az elődöntőben a házigazda Gran Canaria legyőzése után a vasárnapi döntőben 92-90-re verte a Real Madridot. A magyar légiós - aki első trófeáját szerezte Spanyolországban - 28 és fél perc alatt 12 pontot dobott és három lepattanót szerzett, mielőtt a hajrában kipontozódott.

"Mi magunk sem vettük komolyan, hogy nyerhetünk, pezsgő sem volt az öltözőben, a bajnoki pólók is már csak a buszon kerültek elő" - mesélte a 28 éves játékos a Kossuth Rádió hétfői, Sportvilág című műsorában.

"Meglepetéscsapatként győztünk Las Palmasban, mert igaz, hogy mi vagyunk a Barcelona, de tudjuk, hogy mik történtek az elmúlt hónapokban, és edzőváltás is volt tíz nappal ezelőtt" - mondta.

Kipontozódásáról szólva a magyar kosaras kifejtette, végig nagyon keményen védekezett, a szlovén Luka Doncic őrzése volt a feladata, és a hajrában kellemetlen volt látni a kispadról, ahogyan a madridiak visszazárkóztak, ezért még a törölközőjét is a fejére tette. Később aztán annál boldogabb volt, amikor levághatta emlékként a két hálót a gyűrűkről, ezeket a többi trófeához hasonlóan a nagypapája budapesti otthonában szándékozik majd elhelyezni.

Hanga Ádám családja mellett köszönetet mondott menedzserének, Lóránt Andrásnak is:

"Nagyon régóta dolgozunk együtt, és már ő is egy családtag számomra. Amikor jöttünk vissza Las Palmasból a chartergéppel, és kértem, hadd jöhessen velem, kérdezték, hogy családtag-e, én pedig mondtam, hogy teljes mértékben" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×