eur:
395.25
usd:
365.65
bux:
65394.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Majdnem megöltek egy óriást

Majdnem megöltek egy óriást

Egészen a vasárnap esti Rochdale–Tottenham mérkőzésig azt gondolhattuk, hogy már nem az igazi az angol labdarúgó FA-kupa. Már nem az óriásiölők sorozata. Ám aztán a kiscsapat ismétlésre kényszerítette a Spurst, így a viccesebbek az előző hét eredményein elmerengve akár meg is állapíthatták: a Rochdale olyan, mint a Juventus. Mert, hogy mindkettő pályaválasztóként döntetlent játszott a Tottenhammel.

„Apró” különbség, hogy ameddig Maurizio Pochettino teljes fegyverzetben küldte pályára a seregét Torinóban, addig az FA-kupa nyolcaddöntőjében néhány játékosának pihenőt adott. Harry Kane, a csapat legnagyobb sztárja például, csak a tartalékok székeire ült le. Először kezdett ellenben a Paris Saint-Germaintől igazolt brazil Lucas Moura. S ha már kezdett, gólt is szerzett, kiegyenlítve a hazaiak előnyét az 59. percben.

Az első félidőben egyébként jobban játszott az előző idény bajnoki ezüstérmese ellen a harmadik ligás (League One) alakulat, de a másodikban a Spurs felülkerekedett. Miután Harry Kane is beállt, nyomasztó lett a fölénye, aztán az angol válogatott első számú csatára a 88. percben büntetőből megszerezte a vezetést. Ám az FA-kupa azért nagyszerű, mert nem adja fel soha benne egy kiscsapat. A Rochdale a 91. percben Steve Davies góljával kiegyenlített, s mivel a Tottenham mostanában ott rendezi a hazai mérkőzéseit, valóra vált a kiscsapatok játékosainak nagy álma, játszhatnak a Wembley-ben.

A nagy hatos további versenyben lévő tagjai közül a Manchester City csak hétfőn játszik a Wigannel. A Manchester United ellenben, igaz, nem igazán meggyőző játékkal, de 2-0-s idegenbeli győzelemmel túljutott a Huddersfield Townon. Mindkét gólt Romelu Lukaku szerezte. A belga igazi FA-kupa-specialista: a legutóbbi tíz, ebben a sorozatban játszott mérkőzésén tizenegy gólt ért el. José Mourinho játékosainak mindössze két lövése találta el a kaput – mindkettő Lukakué volt, mindkettőből gól lett.

A Chelsea még pénteken 4-0-ra megverte a hajdanán szebb napokat látott Hull Cityt. A kékek már 106 másodperc után vezettek, s valójában egyetlen pillanatig sem volt kérdéses a továbbjutásuk. Willian két gólt szerzett, egyet tett a közöshöz Pedro, egyet pedig Giroud.

FA-kupa, nyolcadddöntő

Liecester–Sheddield United 1-0

Chelsea–Hull City 4-0

Sheffield Wednesday–Swansea City 0-0

West Bromwich–Southampton 0-2

Brighton–Coventry 3-1

Huddersfield–Manchester United 0-2

Rochdale–Tottenham 2-2

Noha még közel sem teljes a negyeddöntő mezőnye, már kisorsolták a következő fordulót.

A párosítás

Leicester City–Chelsea,

Manchester United–Brighton,

Sheffield Wednesday vagy Swansea–Rochdale vagy Tottenham

Wigan vagy Manchester City–Southampton

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×