eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Sorsdöntő hétvége - magyarok a kézilabda BL-ben

A Veszprém szombaton hazai pályán a fehérorosz Breszt ellen, a Szeged pedig vasárnap a macedón Vardar otthonában folytatja szereplését a Bajnokok Ligája csoportkörében. Mikler Roland, a bakonyiak kapusa és Bánhidi Bence, a csongrádiak beállósa az InfoRádió Hetes című műsorában beszélt arról, hogy mi kell ahhoz, hogy a hétvégi BL meccseken jól szerepeljenek a magyar együttesek.

A Bajnokok Ligájában nem nagyon beszélhetünk kötelező győzelmekről, de természetesen most már kötelességünk az összes hátralévő csoportmérkőzésünket megnyerni, így a Brest elleni találkozón is győznünk kell – nyomatékosította a Breszt elleni szombati csoportmérkőzés előtt Mikler Roland, aki kiemelte, hogy csak így van lehetőségük a csoport harmadik helyén végezniük.

Ljubomir Vranjes, a Veszprém vezetőedzője a Vác ellen 42-21-re megnyert bajnoki után azt mondta, hogy a jövőben egy más szellemiségű csapatot szeretne a pályán látni, és azok fognak többet játszani, akik alkalmasak a gyors kézilabdára.

Mikler Roland is elismerte, hogy a Kiel otthonában 22-20-ra elveszített Bajnokok Ligája meccsen még hiányzott belőlük az a lendület, amit a szakmai stáb elvár. Hozzátette: ahhoz, gyors indításokból is képesek legyenek gólt lőni, fel kell gyorsítani a csapatot.

A veszprémi kapus elmondta, az edzéseken is sokat gyakorolják a lerohanásokat, erősítik a szélső-játékot, hogy a Kiel elleni rangadókhoz hasonló mérkőzéseken több esélyük legyen a pontszerzésre.

Sorsdöntő hétvége - magyarok a kézilabda BL-ben

A Szeged vasárnap a címvédő Vardar otthonában lép pályára a BL csoportkörében. Bánhidi Bence, a szegediek beállósa szerint még a Löwen ellen 37–35-re megnyert találkozónál is nehezebb összecsapás vár a csongrádi gárdára.

A macedón szurkolók olyan atmoszférát tudnak teremteni, amelyben nem könnyű koncentrálni, ráadásul a Vardar a címvédő, amely ellen mindenkinek meg kell izzadnia a pontszerzésért – hangsúlyozta a válogatott játékos, aki szerint a körülmények ellenére mindent megtesznek azért, hogy újabb bravúrt érjenek el.

Bánhidi Bence a Löwen elleni meccs után azt mondta, hogy a bravúros eredményekhez az is kell, hogy kevés hullámvölgy legyen a játékukban és harcosan küzdjenek egészen a hajráig. A Szeged a hétközi bajnoki fordulóban kedden 35–26-ra győzött a Vác otthonában.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×