eur:
394.22
usd:
368.87
bux:
65664.79
2024. április 23. kedd Béla
Még nem volt ilyen: februárban játsszák a BL-döntőt

Még nem volt ilyen: februárban játsszák a BL-döntőt

Nem túlzás: a sorsolás pillanata óta az európai futball hívei erre a mérkőzésre várnak. A Real Madrid és a Paris Saint-Germain párharca, a címvédő és az ősz leggólerősebb alakulatának csatája akár döntőnek is beillene. Ám a két gárda már a nyolcaddöntőben találkozik – az egyik nagy csalódással zárja majd a mostani BL-sorozatot.

A Real Madrid 2017-ben története kupákban leggazdagabb évét teljesítette, öt jelentős trófeát nyert, erre még nem volt példa az egyesület történetében. Ugyanakkor a spanyol szuperkupa-döntő megnyerése után a csapat 2017 őszén csak a nemzetközi porondon szerepelt jól, a hazai fronton szinte behozhatatlan hátrányba került a Barcelonával szemben. Az addig sikeres csapat válságáról, a kulcsjátékosok jóllakottságáról, a négy év alatt három BL-győzelmet szerző együttes kiégéséről cikkezett a sajtó, meg arról, hogy hiába mondta Florentino Pérez klubelnök a nyáron, hogy Zinedine Zidane addig marad a királyi klub vezetőedzője, ameddig csak akar,

a PSG ellen mégis Zidane állása a tét.

A helyzet január vége óta kicsit csak, de változott, ezért is nehéz tippelni a mostani párharc kimenetelére. A nemzetközi porondon ősszel is eredményes Cristiano Ronaldo magára talált a spanyol bajnokikon is, a Real Madrid tizennyolc gólt szerezve tudta le a legutóbbi négy bajnoki találkozóját. Bebizonyosodott, hogy Gareth Bale mégis sokat tud lendíteni a támadójátékon, s hogy akad egy fontos pártfogója a csapaton belül: Cristiano Ronaldo.

A portugál állítólag nem szereti, ha Isco játszik,

szerinte a spanyol támadó középpályás, akinek technikai képzettsége szinte példa nélküli még a Real Madrid világklasszisokkal teli keretében is, túlságosan sokat pepecsel a labdával, túl sokszor nyúl hozzá, nem futballozik eléggé gyorsan.

Így aztán nem meglepő, hogy a spanyol források szerint a Navas – Nacho, Varane, Sergio Ramos, Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo tizenegy kezd majd este a Bernabéuban.

Az ellenfél, a Paris Saint-Germain vélhetően nélkülözi majd Kylian Mbappét, a BL-történet leggólerősebb tinédzserét, akit éppen a Real Madrid szeretett volna a nyáron megszerezni, ám az ifjú szélső a Monacóból inkább a PSG-be lépett át. (Mindazonáltal Mbappé szerepel a 19-es keretben, elutazott Madridba.) Játszik majd ellenben Ángel Di María, a korábbi Real Madrid-futballista, akit minden bizonnyal fütty vár majd este, miután közölte, neki a Madrid már semmit sem jelent, lezárta életének azon fejezetét, ellenben

nagyon szívesen futballozna a Barcelonában.

A franciák szerint egyébként a PSG Areola – Daniel Alves, Thiago Silva, Marquinhos, Kurzawa – Rabiot, Diarra, Verratti – Di María, Cavani, Neymar tizenegye, amelyből még hiányzik is Mbappé, Draxler, Pastore és Meunier, legalább olyan erős, mint a spanyoloké. Különlegesen érdemes az arab világból visszatérő Lassana Diarra személye:

2009 és 2012 között ő volt az akkori Real Madrid Casemirója.

A másik szerdai mérkőzésen Portóban lép pályára a Liverpool. Mindkét meccs 20.45 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Jön a költségvetési hiány miatti uniós felkérdezés, Magyarország ellen is eljárás indulhat

Jön a költségvetési hiány miatti uniós felkérdezés, Magyarország ellen is eljárás indulhat

Az Európai Parlament jóváhagyta az uniós költségvetési szabályok frissítését, amelynek célja, hogy azok világosabbá, beruházásbarátabbá és az egyes országok helyzetéhez jobban igazodóvá váljanak. Az új szabályok középpontjában a kormányok beruházási képességének védelme, a hitelesség biztosítása a hiány- és adósságcsökkentési mechanizmusok révén, nagyobb mozgástér biztosítása, valamint a párbeszéd és a felelősségvállalás javítása áll. A stabilitási és növekedési paktum reformja miatt már idén elindulhat a túlzottdeficit-eljárás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×