eur:
393.73
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Manchester City: ez az a pillanat

Manchester City: ez az a pillanat

Ha valakinek eddig kétségei lettek volna, Vincent Kompany, a Manchester Cityt a legrégebb óta szolgáló kulcsjátékos kimondta, ha van év, idő vagy éppen pillanat, amelyben a klubja otthon érzi magát ebben a sorozatban, az éppen a mostani. A „királykategória” 2017–2018-as idényének ma kezdődő nyolcaddöntőjében az angol listavezető az FC Basel, míg a Tottenham Hotspur a Juventus vendége lesz.

A fogadóirodák szerint a legegyértelműbb párharcnak a svájci bajnok és a Premier League első helyezettjének a találkozója ígérkezik. Ennek ellenére az angol klub játékosai vagy éppen Pep Guardiola edző is nagyon óvatosak. Kompany azt hangsúlyozta, hogy nem néznek nagyon messzire előre, nincsenek álmodozások, mindig csak a következő mérkőzés náluk a téma. S főleg

nem téma a „nagy négyes” megszerzése,

amivel amúgy a Manchester City a magyar sportsajtó dolgát is megnehezítené. A duplázás bevett szó, a triplázás is, de ha valaki négyet nyer... A City a bajnokságot már szinte megnyerte, február 25-én játssza az Arsenal ellen a Ligakupa (hivatalosan Caribo Cup) döntőjét, s még ott van az FA-kupa és a Bajnokok Ligája.

Bázelben az előző évek szerepléséhez képest a svájci bajnokságban gyengén álló, „csak” második helyi csapat ellen Gabriel Jesus sérülés miatt nem játszhat, a szombaton négy gólig jutó Sergio Agüero lesz a középcsatár. Ugyanakkor David Silva visszatér a csapatba a sérülése után, sőt hétfőn már Leroy Sané is edzett, elképzelhető, hogy játszik. Kérdéses, ki lesz a középhátvéd, az angol lapok szerint a télen igazolt Aymeric Laporte, noha a francia középhátvéd kihagyta az utolsó edzést, influenzája miatt.

A másik esti párban az olasz bajnok fogadja a Premier League legutóbbi teljes idényének ezüstérmesét. A Spurs ősszel nagyon jól szerepelt a csoportmérkőzéses szakaszban, a Real Madridot, a Borussia Dortmundot és az APOEL-t megelőzve veretlenül csoportelső lett. A Juventus „csak” második, igaz, a Barcelona mögött.

Max Allegri, a Juventus edzője szerint az esélyek 50-50 százalék, bár azt is hozzátette, a Juve büszke lehet arra, hogy az elmúlt három kiírásból kétszer is döntőt játszott, s hogy ebben az időszakban

kizárólag a Real Madrid volt sikeresebb nála a BL-ben.

A keddi meccsre gondolva azt mondta, nagyon boldog lenne, ha nem kapnának gólt, ez azt sejteti, óvatos játékra készül az olasz gárda.

Giorgio Chiellini, a Juve védője úgy látja, egyedül senki sem tudja megállítani Harry Kane-t. Szerinte is a prioritás, hogy ne kapjon gólt a Juventus. Kane egyébként tart Chiellinitől, felidézte, hogy amikor először volt kezdő az angol válogatottban, Torinóban, az olaszok ellen a védő egy „jó nagy csomaggal” próbálta megszelídíteni. A Juventus számára veszteség, hogy Paulo Dybala nem jött rendbe a találkozóra.

Mauricio Pochettino nagyon szerény és visszafogott volt a hétfő esti sajtótájékoztatón, nem a nagy őszi menetelésről beszélt, hanem arról, hogy nem mérheti a csapatát a Juvéhoz, az olaszok szinte mindent megnyertek már az utóbbi időben. A Juve az utóbbi hetekben folyamatosan nyerte a bajnoki mérkőzéseit, de a Spurs sincsen rossz formában, sőt. Január utolsó napja óta otthon megverte a Manchester Unitedet és az Arsenalt, idegenben döntetlent játszott a Liverpoollal, s az FA-kupában is továbbjutott.

Mindkét mérkőzés 20.45-kor kezdődik, a torinóit az M4, a bázelit a Sport 1 közvetíti.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×