eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Folytatódik a versenyfutás az olasz gigászok között

Folytatódik a versenyfutás az olasz gigászok között

A Napoli és a Juventus is megnyerte a maga rangadóját a Serie A-ban. A déliek ezzel beállították az olasz rekordot. Ismét győzött az Inter, amely így visszavette a harmadik helyet a Laziótól. Magabiztos sikert aratott az AC Milan.

Az olasz élvonal történetében még soha nem állt 63 pontnál többel egy csapat a 24 mérkőzés után a bajnoki szezonban. A Napoli, miután 4-1-re megverte a Laziót a forduló egyik rangadóján, elérte ez a számot, beállítva a Juventus (2005–2006, valamint 2013–2014) és az Inter (2006–2007) eddigi csúcsát. (A három németet, Lothar Matthäust, Andy Brehmét és Jürgen Klinsmannt is a soraiban tudó Inter 1989-ben 61 ponttal állt a 24. meccse után, egy botlást követően. Egy mérkőzését később játszotta le, így az első 24 fordulóba kiírt mérkőzéseit tekintve viszont 64 pontot szerzett.)

A Napoli az első félidőben rosszul játszott a Lazio ellen, Ciro Immobile passza után Stefan de Vrij megszerezte a vezetést a rómaiaknak. Ám Callejón már a 43. percben egyenlített, s a második játékrész a nápolyiaké volt. Wallace öngólja után Mário Rui és Dries Mertens is bevette Thomas Strakosha, illetve a sorozatban a harmadik bajnoki meccsét elveszítő Lazio kapuját.

A Juventus 2-0-ra nyert Firenzében, hiába fogadkoztak a Fiorentina játékosai. A döntő, első gólt az idény előtt éppen a „liláktól” megvett Federico Bernardeschi lőtte. A második találat Gonzalo Higuaín nevéhez fűződött. Az argentin az elmúlt három fordulóban öt gólt is szerzett.

Az Internazionale 2-1-re verte a Nagy Ádám nélkül felálló Bolognát. A döntő gólt lövő, francia-elefántcsontparti Yann Karamoh az első találatát érte el a Serie A-ban. Luciano Spalletti együttese több mint két hónap, december 3. után először nyert bajnoki mérkőzést. Az előző tíz tétmérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni, a harmadik ligás Pordenone elleni, tizenegyes-párbajban elért továbbjutástól eltekintve.

Az AS Roma 5-2-re verte a Serie A leggyengébb csapatát, a Beneventót. A „farkasok” is megelőzték a visszaesett Laziót. Az AC Milan a szezonbeli legfölényesebb bajnoki győzelmét aratta, a SPAL idegenbeli 4-0-s legyőzésével. Patrick Cutrone először szerzett két gólt élvonalbeli bajnoki meccsen.

Serie A, 24. forduló:

Chievo–Genoa 0-1

Internazionale–Bologna 2-1

Sampdoria–Verona 2-0

Torino–Udinese 2-0

Sassuolo–Cagliari 0-0

Napoli–Lazio 4-1

Crotone–Atalanta 1-1

SPAL–AC Milan 0-4

Fiorentina–Juventus 0-2

AS Roma-Benevento 5-2.

Az élcsoport állása: 1. Napoli 63, 2. Juventus 62, 3. Inter 48, 4. AS Roma 47, 5. Lazio 46, 6. Sampdoria 41.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×