eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Agüero szenzációs négyesei

Agüero szenzációs négyesei

Elképesztő fölénnyel, tizenhat ponttal vezet a Manchester City az angol bajnokságban, miután kiütötte a Leicester Cityt, a Manchester United ellenben kikapott a Newcastle United pályáján. Tovább folytatódik a gólkirályi címért a Kane-Szalah párharc. A rangadót veszítő Arsenal számára egyre távolibb az első négy hely.

A Manchester City 5-1-re verte a Leicestert, Raheem Sterling gólja után Sergio Agüero négyszer is bevette Kasper Schmeichel hálóját. Az argentin a Premier League minden valaha volt játékosánál többször, harmadszor szerzett legalább négy gólt az angol élvonalban rendezett mérkőzésen. Egystersmind ő lett Alan Shearer, Thierry Henry és Harry Kane után a negyedik futballista, aki négy egymást követő Premier League-idényben is elérte a húszgólos határt. Idén szenzációs formában futballozik, tíz tétmeccsen már tizenhárom gólt ért el. A Premier League góllövőlistáján felnyomult közvetlenül Harry Kane (23) és Mohamed Szalah (22) mögé a maga 21 góljával.

Akadt a meccsnek még két fontos szereplője. Kevin De Bruyne 14 gólpassznál tart az idényben, ezzel fényévekkel veri a teljes mezőnyt, Leroy Sané mögötte a második, tízzel. Jamie Vardy, aki a Leicester szépítő gólját szerezte, a Premier League történetének első játékosa lett, aki egy bajnoki idényen belül a két manchesteri klub, az Arsenal, a Chelsea és a Tottenham, valamint a Liverpool ellen is szerzett gólt.

José Mourinho szerint, ha a Manchester United órákon át játszott volna (ez olyasmi, mint amikor itthon azt mondják a szurkolók: ha holnap estig játszunk...), akkor sem lő gólt a Newcastle ellen. Nagyon nem ment a csatároknak, a „szarkák” pedig szereztek egy gólt Matt Richie révén, s ezzel – hazai bajnokin október óta először – nyerni tudtak. Kiválóan mutatkozott be az angol élvonalban új kapusok, a zsolnai születésű szlovák válogatott, Matin Dúbravka.

A Tottenham Harry Kane fejes góljával 1-0-ra nyerte a Wembley-ben az Arsenal elleni észak-londoni derbit. A két csapat több mint egy évszázados rivalizása során bajnoki meccsüket még soha nem látta ilyen magas létszámú publikum: 83 222 néző. Noha a BBC szerint Petr Čech volt a mezőny legjobbja, folytatódott az Arsenal nagyon gyenge idegenbeli sorozata. Az „ágyúsok” a hatodik helyen állnak a Premier League-ben, hátrányuk öt pont az eggyel kevesebbet játszó Chelsea és hét a Tottenham mögött.

A Liverpool már csupán két ponttal áll a Manchester United mögött, miután Mohamed Szalah és Roberto Firmino góljával nyert a Southampton otthonában. Az egyiptomi eddig 29 bajnoki gólban volt részes a mostani idényben (22-t szerzett, hetet előkészített) ez rekord a „vörösöknél” egy futballista debütáló szezonjában.

Premier League, 27. forduló

Manchester City–Leicester City 5-1

Everton–Crystal Palace 3-1

Stoke City–Brighton 1-1

Swansea City–Burnley 1-0

West Ham United–Watford 2-0

Tottenham Hotspur–Arsenal 1-0

Huddersfield–Bournemouth 4-1

Newcastle United–Manchester United 1-0

Southampton–Liverpool 0-2

Az élcsoport állása: 1. Manchester City 72 pont, 2. Manchester United 56, 3. Liverpool 54, 4. Tottenham 52, 5. Chelsea 50 (26 mérkőzésből), 6. Arsenal 45.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×