eur:
394.56
usd:
369.8
bux:
65127.71
2024. április 19. péntek Emma

Női kézilabda BL - Fölényesen nyert a Ferencváros

A Ferencváros nyolc góllal legyőzte a montenegrói Buducnost Podgorica csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének első fordulójában, vasárnap Dabason.

Eredmény, női BL, középdöntő, 1. forduló, 2. csoport:

FTC-Rail Cargo Hungaria - Buducnost Podgorica (montenegrói) 34-26 (19-18)

a Ferencváros gólszerzői: Van der Heijden 7, Kovacsics, Pena, Lukács 5-5, Márton G. 4, Háfra 3, Schatzl, Mészáros, Snelder, Jovanovic, Hornyák 1-1

A vendégek kezdtek jobban (2-4), ám ezt követően sorozatban négy gólt dobott az FTC. A folytatásban a gyors támadások végén mindkét oldalon pontatlanul céloztak a játékosok, majd Elek Gábor vezetőedző első időkérése után, a 19. percben már három találattal vezetett a Buducnost (9-12).

A házigazdák ismét egyenlítettek, és mivel az első félidő utolsó 75 másodpercében háromszor is betaláltak, a szünetben - hosszú idő után - ismét előnyben voltak (19-18).

A második felvonás elején is folytatódott a gyors, időnként kapkodó játék. Ebben a Ferencváros bizonyult jobbnak, így a meccs során először vezetett négy, majd hat találattal (26-20). A szünet után Szikora Melinda váltotta Bíró Blankát a kapuban, s remek teljesítménnyel mutatkozott be, 11 perc alatt csak két gólt kapott.

Tíz perccel a vége előtt eldőlt a találkozó, mert az FTC támadásban és védekezésben is jóval hatékonyabb volt, ezzel elbizonytalanította ellenfelét. A különbség végül csaknem a tizet is elérte, mivel a montenegróiak csupán nyolc gólt lőttek a második félidőben.

A Buducnost legeredményesebb játékosa Djurdjina Jaukovic volt, aki 12 lövésből hat gólt szerzett.

A Ferencváros egy hét múlva a francia bajnokságot veretlenül vezető Metz otthonában folytatja szereplését a BL középdöntőjében.

A csoport állása:

1. Vardar Szkopje (macedón) 10 pont, 2. FERENCVÁROS 6 (150-139), 3. Metz (francia) 6 (125-122), 4. Buducnost Podgorica 4, 5. SG BBM Bietigheim (német) 2 (124-138), 6. Thüringer HC (német) 2 (120-141)

pénteken játszották:

1. csoport: CSM Bucuresti (román)-Győri Audi ETO KC 28-22 (13-11)

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×