eur:
395.1
usd:
366.11
bux:
65120.83
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Babos kikapott, de így is rengeteg pénzt keresett az Australian Openen

Babos Tímea, oldalán az indiai Rohan Bopannával, döntő rövidítésben, meccslabdáról kapott ki vasárnap a Gabriela Dabrowski, Mate Pavic kanadai, horvát duótól az ausztrál nyílt teniszbajnokság vegyes párosának döntőjében.

Az Australian Open zárónapján a Rod Laver Arenában a Roger Federer-Marin Cilic férfi döntő felvezető eseménye a vegyes páros finálé volt. Dabrowski tavaly éppen Bopannával nyerte meg a Roland Garrost, ezzel az első kanadai Grand Slam-bajnok lett, Pavic 2016-ban lett US Open-győztes vegyesben, szombaton pedig az osztrák Oliver Marachhal diadalmaskodott férfi párosban a Melbourne Parkban.

A 24 éves Babos pénteken szerezte meg első Grand Slam-trófeáját női párosban a francia Kristina Mladenovic oldalán, a 37 esztendős Bopanna pedig harmadik GS-döntőjében második győzelmére készült.

A hőség miatt csukott tető alatt rendezett finálé - amelyet néhány százan figyeltek a lelátókon - Bopanna óránként 202 kilométeres ászával indult. A villámgyors labdamenetek során kiderült, hogy Dabrowski a kvartett "sebezhető" pontja, ugyanis míg a többiek magabiztosan szerváltak, a kanadai 2:1-nél, majd 5:2-nél is elvesztette adogatását, s utóbbi 24 perc elteltével már a szettelőnyt jelentette Babosék számára (6:2). A folytatásban a magyar játékos szervájánál semmi-40 volt az állás, de sorozatban négy pontnak köszönhetően elmaradt a brék, majd Dabrowski először tudta hozni az adogatását (2:2). Babos következő adogatójátéka már nem sikerült, Pavic egy remek röptével beütötte a bréklabdát, s az ellenfél nemsokára 5:3-ra vezetett. A magyar, indiai kettős ekkor játszmalabdát hárított, majd a balkezes horvát kiszerválta a szettet (4:6).

Jöhetett 55 perc elteltével a tíz nyert pontig tartó döntő rövidítés, ebben az ellenfél 6-3-ra meglépett, ám Babosék fordítottak, és 9-8-nál mérkőzéslabdához jutottak. Pavic két ászával azonban újabb fordulat következett, s végül 1 óra 8 perc elteltével a rivális ünnepelhetett.

A tavaly női párosban WTA-világbajnok Babos a 2015-ös wimbledoni verseny után második vegyes páros GS-döntőjét vesztette el, akkor az osztrák Alexander Peya volt a partnere.

A soproniak büszkesége egyesben a második fordulóig jutott Melbourne-ben, párosban bajnok lett, vegyes párosban pedig döntőt vívott. Ezzel összesen 485 000 ausztrál dollárt keresett, ami átszámítva 97 millió forint.

Eredmény:

vegyes páros, döntő:

Gabriela Dabrowski, Mate Pavic (kanadai, horvát, 8.)-Babos Tímea, Rohan Bopanna (magyar, indiai, 5.) 2:6, 6:4, 11-9 - döntő rövidítés

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×