eur:
393.08
usd:
367.29
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Nagy csata után Wozniacki a bajnok

Nagy csata után Wozniacki a bajnok

A dán Caroline Wozniacki 7:6 (7-2), 3:6, 6:4-re legyőzte az eddigi világelső román Simona Halepet az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének szombati döntőjében, ezzel elhódította első Grand Slam-trófeáját, és ő került a világranglista élére.

 Mindkét játékos először jutott fináléba Melbourne-ben, és egyaránt harmadik Grand Slam-döntőjükre készültek, úgy, hogy az első kettőt mindketten elbukták. A 26 éves román játékos kétszer (2014, 2017) a Roland Garroson jutott fináléba, míg dán ellenfele kétszer (2009, 2014) a US Openen vívott döntőt. Utóbbi hét éve az elődöntőben bukott el meccslabdáról Melbourne-ben, idén viszont a második fordulóban a horvát Jana Fett ellen két meccslabdáról fordítva továbblépett a harmadik fordulóba. Halep ugyancsak meccslabdákat hárított a harmadik körben az amerikai Lauren Davis ellen. A fináléban annak a tudatában léptek pályára, hogy a győztes lesz a jövő heti világelső is.

Ami a két döntős egymás elleni eredményeit illeti, kettejük különpárharcában a volt világelső Wozniacki vezetett 4-2-re. Legutóbb a tavalyi WTA-vb csoportkörében a későbbi világbajnok dán 6:0, 6:2-re nyert. Halep legutóbb 2015-ben, Dubajban tudott felülkerekedni riválisán. A 27 éves dán 27, Halep 16 trófeát gyűjtött, összkeresetük pénzdíjakból 26,8, illetve 20,9 millió dollár volt.

A melbourne-i csata 32 fokos hőségben kezdődött, és ahogy várható volt, a két remek fizikumú játékos hosszú labdameneteket váltott. A constantai teniszezőn látszott az első fordulóban elszenvedett bokasérülés, lassabb volt a szokásosnál, így Wozniacki 3:0-ra, majd 5:2-re elhúzott. A szettet azonban 5:3-nál nem tudta kiszerválni, Halep kiegyenlített, majd jöhetett a rövidítés. Ebben 4-1-ről a román teniszező még hozott egy pontot, de ezután a lengyel származású dán hengerelt, így 50 perc elteltével szettelőnybe került.

A második játszmában az elcsigázott világelső 3:2-nél orvosi szünetet kért, megmérték a vérnyomását, gyógyszert kapott, majd folytatta a mérkőzést. A combját is fájlaló román játékos váratlanul elvette 4:3-nál elbizonytalanodó ellenfele adogatását, és egy rendkívül izgalmas, hétperces gémben kiszerválta a 48 perces szettet.

Bár Melbourne-ben már este fél tíz volt, a hőségre való tekintettel a székbíró tízperces szünetet rendelt el, majd következett az utolsó játszma. Ebben öt brékkel jutottak el 4:3-ig, ekkor Wozniacki lábát kellett ápolni, aki hozta az adogatását (5:4), aztán elnyerte riválisáét, így 2 óra 50 perc elteltével ő emelhette a magasba a Daphne Akhurst-trófeát.

Nagy csata után Wozniacki a bajnok

A dán játékos 2010-ben és 2012-ben már vezette a WTA-rangsort összesen 85 héten át.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×