eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Sós Csaba Hosszú Katinka jövőjéről beszélt

Sós Csaba Hosszú Katinka jövőjéről beszélt

A szövetségi kapitány szerint van még dolga az úszósportban Hosszú Katinkának, aki már két nagyobb krízishelyzetből is nagyon jól tudott kijönni. Az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy a háromszoros olimpiai bajnok edző-férjével, Shane Tusuppal egyedülállóan sikeres párost alkotott.

Komplex helyzetről van szó, hiszen számos területre kihat a fennálló probléma Hosszú Katinka és Shane Tusup között - mondta Sós Csaba, hozzátéve, hogy

bár magánéleti válságból indul a konfliktus, szakmai és üzleti válsággal is együtt jár.

Bizakodásra ad okot, hogy Katinka pályafutása során már kétszer felmerült a visszavonulás lehetősége, és mindkét helyzetből úgy jött ki, hogy egy kategóriával feljebb lépett. Miután kiment Amerikába tanulni, világbajnok lett, majd egy sikertelen olimpia után megismerkedett Shane-nel, akivel „végigverik a világot” – emlékeztetett Sós Csaba. Ebben a tekintetben szerinte a magyar klasszist nem kell félteni. 

Hosszú Katinka a hónap végén kihagyja az antwerpeni nemzetközi versenyt. A szakvezető bízik a mielőbbi – akár már februári – visszatérésében, ugyanakkor szerinte azt nem lehet még eldönteni, hogy a mostani kisebb kihagyás hogyan hat a háromszoros olimpiai bajnokra, ezzel meg kell várni a versenyt. Sokszor előfordult, hogy valaki ebben az időszakban nem teljes erőbedobással készült, nyáron mégis sikeresen teljesített.

Sós Csaba szerint senki nem gyakorolhat nyomást Hosszú Katinkára, abban azonban biztos, hogy a versenyző folytatja pályafutását.

„Szerintem az úszással kapcsolatos érzelmei nem égtek ki. Neki itt még van dolga”

–  fogalmazott.

Jelenleg klub- és edzőtársa, Dudás Dániel segíti Hosszú Katinka felkészülését Shane Tusup helyett. A szövetségi kapitány szerint a munka szakmai részével már csak a versenyző kiemelkedően nagy tapasztalata miatt sem lehet gond, Dudás Dániel egy „Katinka-szintű úszó”. A kérdés az, hogy mekkora lelki támaszt jelentett Shane Tusup, akivel a nap huszonnégy órájában együtt volt. Sós Csaba úgy véli, a köztük lévő magánéleti kötődés nélkül Hosszú Katinka nem lett volna ennyire kiemelkedő.

„Ez egy sikeres, csúcsra járatott páros, sikeresebb, mint valaha bárki volt az úszásban”

– tette hozzá. 

Sós Csaba kitért arra is, hogy Hosszú Katinka pszichésen-mentálisan rendkívül erős, rendkívüli a fájdalomtűrő-képessége, és a versenyeken általában az ellenfelek hibáznak, ő pedig pedig precízen végrehajtja, amit eltervezett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×