eur:
395.73
usd:
367.19
bux:
65218.05
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Ezért kapott nagy pofont a férfi kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon

Ezért kapott nagy pofont a férfi kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon

Bánhidi Bence az okos játék, Mikler Roland az önbizalom, Juhász Ádám pedig a tapasztalat hiányával magyarázta, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott szerdán pont nélkül búcsúzott a horvátországi Európa-bajnokságon.

A magyar válogatott szombaton az olimpiai bajnok Dániától 32-25-re, hétfőn az előző kontinenstornán ezüstérmes Spanyolországtól 27-25-re, szerdán pedig Csehországtól 33-27-re kapott ki, így az Európa-bajnokságok 1994 óta íródó története során először zárta pont nélkül a tornát.

"Az egész mérkőzésen baj volt az összpontosításunkkal, és úgy érzem, a fáradság is megmutatkozott a második félidő közepén, hiszen belső poszton teljesen elfogytunk" - nyilatkozta az MTI-nek a csehek elleni meccs után Bánhidi Bence.

A MOL-Pick Szeged beállósa hozzátette, nagyot küzdöttek, de ez kevésnek bizonyult.

"Sokkal többet kellene használnunk a fejünket, sokkal többet kellene okosabban játszanunk, ezt hiányolom a csapattól. Nagyon sajnálom, hogy így sikerült, ezt nem gondoltam volna" - vélekedett.

Bánhidi végül úgy fogalmazott lehet, hogy

az összeszokottság hiánya is közrejátszik a kudarcban,

hiszen a tavaly januári világbajnokság óta a fél csapat kicserélődött.

"Az első két meccsen, illetve a mai találkozó nagyobb részében is úgy éreztem, remekül küzdünk, mindent megteszünk a gólokért, a pontokért, de sajnos ezt nem tudtuk győzelemre váltani. Magam sem tudom, mi történhetett a mai mérkőzésen" - mondta Bartók Donát, akinek ez volt az első felnőtt világversenye a válogatottban.

Ezért kapott nagy pofont a férfi kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon

Schuch Timuzsin rávilágított, hogy a nemzeti csapatnak nagyon sok munkára van szüksége, mert minden játékelemben fejlődnie kell.

"Nem szeretnék kifogásokat keresni, mert ami történt, csak a mi hibánk" -

ismerte el a csapatkapitány.

A kapus Mikler Roland 37 lövésből tízet hárított szerdán. Meglátása szerint nem működött valami jól a védelmük, és ő sem tudott segíteni a csapatnak.

"Voltak fellángolásaink, de nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat. Nem voltunk eléggé feszesek, a csehek átlőttek minket, Ondrej Zdráhala pedig bárhonnan próbálkozott, szinte minden összejött neki, nem tudtuk megállítani" - értékelt a Telekom Veszprém kapusa, aki arra utalt, hogy a svájci St. Gallen irányítója 21 kísérletből 14 gólt dobott.

Mikler elárulta, a szünetben a kapitány azt mondta, a négygólos hátrány "nem a világ vége", és azt kérte, kezdjék lendületesen a második félidőt, akkor megtörhetik a csehek ellenállását. Ez csak részben sikerült, mert a magyaroknak volt egy 4-0-s sorozatuk, majd az 55. percben az egygólos különbségért támadhattak, de nem jártak sikerrel, ami végleg eldöntötte a meccset.

"Bár az első és a második fordulóban is jól játszottunk, illetve voltak jó időszakaink, nem tudtunk nyerni, ezért hiányzott a sikerélmény. Ha a spanyolok ellen akár egy pontot is szerzünk, átlendülünk a holtponton, és nőtt volna az önbizalmunk" - vélekedett Mikler.

Hozzátette, a cseheknek ilyen problémájuk nem volt, hiszen hétfőn legyőzték az olimpiai bajnok dánokat.

A kapus kiemelte, két jó csapattal találkoztak a csoportkörben, és testközelből tapasztalhatták, milyen szintre kellene eljutniuk, emellett az is kiderült számukra, hogy felszabadultabban kell játszaniuk, mert a görcsösség is nagy problémát okozott.

"A jó kezdés után elrontottuk a ziccereinket, és amikor ellenfelünk felzárkózott, idegességet éreztem a csapaton. Ez egy fiatal keret, sok tapasztalatra van szükségünk, de sajnos ezúttal csak rossz tapasztalatokat szereztünk, például arról, hogyan nem szabad játszanunk" - mondta Juhász Ádám, a Tatabánya irányítója, akire a válogatottban balszélsőként számítanak.

Az ugyancsak rendkívül csalódottan nyilatkozó Bodó Richárd rámutatott, hogy sok ziccert kihagytak, ezért futniuk kellett az eredmény után.

"Nagyon sajnálom a kiesést.

Nagy pofont kaptunk, de föl kell állnunk és dolgozni tovább.

Sokat kell fejlődnünk, remélem, innen már csak felfelé vezethet az utunk" - tette hozzá.

Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány a mérkőzést követő sajtótájékoztatón kijelentette, nem elégedett azzal, ahogyan játszottak.

"Nem tudtunk hatvan percen keresztül azonos szinten kézilabdázni. Voltak jó időszakaink, de kevesebb, mint az előző két mérkőzésen. A jó kezdésünk után a csehek átvették az irányítást, és bár a második felvonásban visszakapaszkodtunk, az önbizalommal teli csehek ellen jobb teljesítményre lett volna szükség" - közölte.

A svéd edző - aki továbbra is nyeretlen a magyar csapat kispadján - hangsúlyozta, hogy sok közös munkára van szükség az előrelépéshez.

Címlapról ajánljuk
Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát
Jelentés

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×