eur:
392.4
usd:
365.85
bux:
66870.44
2024. április 25. csütörtök Márk

Szövetségi kapitány lett a manchesteri legenda

Ryan Giggs lett a walesi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A helyi szövetség hétfőn jelentette be a szakember négy évre szóló kinevezését. Giggs Chris Colemant követi a kispadon, aki miután 2016-ban Európa-bajnoki elődöntőig vezette a csapatot, tavaly novemberben lemondott, majd az angol másodosztályú Sunderland vezetőedzője lett.

"Olyan szakvezető leszek, mint amilyen játékos voltam: professzionális, de mindeközben egy kicsit szórakoztató is"

- fogalmazott a 44 éves Giggs. Hozzátette, a jó pályafutás futballistaként még nem garancia arra, hogy valaki edzőként is kimagasló eredményeket ér el.

A Manchester United legendás játékosa 1990 és 2014 között 672 bajnoki mérkőzésen 114 gólt szerzett, 13-szor nyert angol bajnokságot, kétszer Bajnokok Ligáját és négyszer FA Kupát az együttes színeiben.

A walesi válogatottban 1991 és 2007 között 64-szer lépett pályára, de a szurkolók egy része neheztelt rá amiatt, hogy több - főleg barátságos - meccset lemondott.

A játékos-pályafutását 2014-ben fejezte be, majd két szezonon keresztül Louis van Gaal segítője volt az Old Traffordon. Az MU-tól 2016-ban, José Mourinho érkezése után távozott.

"Nagyszerű futballistákkal dolgozhatok együtt, akik rendkívül eredményesek voltak az elmúlt négy-öt évben. Aki látta a csapatot játszani a legutóbbi Eb-n, az nem felejti el" - hangsúlyozta Giggs. Hozzátette: ezt a játékot szeretné viszontlátni.

Wales a szerb és az ír válogatott mögött harmadik helyen végzett selejtezőcsoportjában, így nem lesz ott a nyári világbajnokságon.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×