eur:
394.89
usd:
370.5
bux:
65153.4
2024. április 19. péntek Emma
Hosszú Katinka férjének jövője a magyar úszószakmában meghatározhatatlan

Hosszú Katinka férjének jövője a magyar úszószakmában meghatározhatatlan

Hosszú Katinka a mi úszónk, bennünket csak ő érdekel - nyilatkozta a DIGI Sport Reggeli Start adásában hétfőn Sós Csaba szövetségi kapitány.

Sós Csaba szövetségi kapitány azt is elmondta, hogy felvette a kapcsolatot a háromszoros olimpiai bajnokkal, de a személyes találkozás kizárólag Hosszún múlik. Ha Katinka nem folytatja tovább Shane Tusuppal a szakmai munkát, akkor, Sós szerint, Tusup jövője a magyar úszószakmában meghatározhatatlan - hangzott el a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

"Hosszú Katinka a mi úszónk, bennünket csak ő érdekel. Amerre ő menni akar, arra fog menni" - jelentette ki a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, Sós Csaba. A szakember ezzel arra célzott, hogy a magyar úszótársadalom számára sokkal fontosabb, mi lesz a versenyzővel, mint az, hogy mi lesz Shane Tusuppal, akinek a jövője amúgy is meghatározhatatlan.

"Shane Tusup eddig egyszer jött el arra a szakmai konferenciára, amelyet minden évben szervezünk" - mondta Sós. - Akkor sokan voltak rá kíváncsiak, de az előadásából sok mindent nem tudtunk meg. Pedig érdekes lett volna megtudni azt, hogy miként tolta el a versenyzést az edzések rovására, de igazából ezekre a fontos kérdésekre nem kaptunk választ."

A szövetségi kapitány kijelentette, hogy egy esetleges edzőváltás esetén Tusup további helye a magyar úszószakmában meghatározhatatlan.

Azt is hozzátette, hogy azzal a viselkedéssel, amit Tusuptól eddig láttunk, Magyarországon nehéz lesz messzire jutnia.

Sós Csaba azt is elmondta, hogy kifejezetten aggódik egy esetleges edzőváltás miatt. Az edzőváltás ebben a sportágban óriási kockázatokat rejt magában. Az úszás roppant bonyolult sportág, így azt mondom, hogy szakmailag az lenne a legjobb, ha Hosszú és Tusup együtt folytatná az edzéseket.

Ugyanakkor én ebbe nem szólhatok bele. Azt pedig senki ne várja el tőlem, hogy edzőt keressek, vagy ajánljak Hosszú Katinkának, én ugyanis erre nem vagyok hajlandó. Katinka önjáró, határozott versenyző, jó döntéseket szokott hozni. Ebben bízunk valamennyien".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×