eur:
395.05
usd:
372.1
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf
Nagy döntést hozott Paolo Cannavaro

Nagy döntést hozott Paolo Cannavaro

Szombaton játssza utolsó mérkőzését Paolo Cannavaro, az olasz élvonalbeli Sassuolo labdarúgója, aki januártól a bátyja, a kínai Kuangcsou Evergrande vezetőedzőjeként dolgozó Fabio munkáját segíti.

"Furcsa érzés lesz szombaton elbúcsúzni, de meghoztam egy döntést, úgyhogy nem fog hiányozni a pálya. A csapattársaim viszont biztosan hiányoznak majd" - mondta sajtótájékoztatóján a 36 éves hátvéd, aki az AS Roma otthonában búcsúzik a játéktól.

Cannavaro a szülővárosában, Nápolyban kezdett futballozni, majd megfordult a Parma és a Verona csapatában, 2006 és 2014 között a Napoliban szerepelt, és három évvel ezelőtt igazolt Sassuolóba.

"Szerettem volna nyomot hagyni a pályán, és azon kívül is, most viszont új év és új élet következik" - fogalmazott.

Pályafutása legszebb pillanatának azt tartja, amikor nagy küzdelemben bennmaradt jelenlegi együttesével a Serie A-ban, a legkellemetlenebb emlék pedig az, amikor - szintén a Sassuolóval - kiestek az Európa Ligából a sok sérültjük miatt.

A középhátvéd köszönetet mondott a klubvezetőknek, amiért szezon közben elengedték.

Mint kifejtette, a kínai élvonalban címvédő Kuangcsou Evergrande csapatánál azokat a futballistákat kell majd edzenie, akik kevesebb játéklehetőséghez jutnak.

"Nagy élmény és hatalmas ugrás lesz számomra. Kiváltságosnak érzem magamat, amiért a visszavonulásom után is olyan dolgot csinálhatok, ami érdekel" - nyilatkozta.

Paolo Cannavaro elárulta, a játékosként világbajnok, edzőként pedig 2013 óta tevékenykedő bátyjával, Fabióval nem töltöttek túlságosan sok időt együtt, sőt éveken keresztül szinte alig találkoztak, ezért is örül a közös munkának.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×