eur:
395.16
usd:
365.4
bux:
65362.41
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Jövőre megújul a Hungaroring

Jövőre megújul a Hungaroring

A 2018-as év egyik fő feladata a Hungaroringen egy többéves felújítás megkezdése lesz – mondta az InfoRádiónak Gyulay Zsolt elnök-vezérigazgató.

A Hungaroring Sport Zrt. vezetője sikeresnek ítéli az elmúlt évet, a vállalat a korábbi esztendőkhöz hasonlóan nyereséggel zárt. Bár hozzátette: nagyon nehéz időszak volt ez, rengeteg rendezvénnyel, de mind a pályahasznosításban, mind a nemzetközi versenyek szervezésében kiváló évet zártak, ezek a pénzügyi eredményhez is hozzájárultak.

A Formula 1 magyar nagydíja idén a szokásosnál is különlegesebb esemény volt a Hungaroring számára, hiszen

az új tulajdonos, a Liberty Media idén debütált.

Gyulay Zsolt az ausztriai nagydíjon találkozott először a vállalat képviselőivel, akiket felkészített a magyar viszonyokra. A rendezvény jól sikerült, a hangulat fergeteges volt az elnök-vezérigazgató szerint. Nagy volt a tömeg a szurkolói zónában, a tavalyi nézőszámot sikerült felülmúlni, és rekordbevétellel zártak.

Ez a rendezvény adja a cég bevételének 80-85 százalékát

– tette hozzá a Hungaroring vezetője.

A kisebb rendezvények – így a kamion-Európa-bajnokság és a WTCC-futam – is sikeresek voltak. A Hungaroring Sport Zrt. idén is megrendezte a Red Bull Air Race-t, amivel Gyulay Zsolt szintén elégedett volt.

Bár még nem tudni, hogy mi lesz a WTCC utódja, de a jövő évi versenynaptárba betervezték a WTCR-futamot, mely szinte biztos átalakul, és nem túraautó-világbajnokságként fog tovább létezni – említette Gyulay Zsolt.

Az elkövetkezendő években jelentős bevételkieséssel számol a cég, ugyanis reményeik szerint

jövőre megkezdődik a Hungaroring felújítása,

így a magyar nagydíjon túl a pályahasznosítás megszűnik. A Formula 1 új tulajdonosának nagy tervei vannak a pályával, a találkozó után jelezték is, hogy kezdeni kell valamit a lelátókkal, mert „siralmas állapotban vannak” – árulta el az elnök-vezérigazgató. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×