eur:
394.88
usd:
370.48
bux:
65195.84
2024. április 19. péntek Emma
Kiderült: milliókat kap az államtól Shane Tusup

Kiderült: milliókat kap az államtól Shane Tusup

Az év végéig szóló munkaszerződése alapján havi nettó egymillió forintos fizetést kap Shane Tusup a Magyar Edzők Társaságától (MET) – derül ki a 24.hu adatigénylésére küldött válaszból.

A portál szerint a MET nem akarta nyilvánosságra hozni Hosszú Katinka edzőjének-férjének jövedelmét, ám a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság – a lap beadványa nyomán folytatott eljárása végén – kimondta: mivel a bért közpénzből fizetik, összege közérdekű adat, amit ki kell adni.

A MET arra hivatkozott, hogy a munkaszerződés magánfelek megállapodása, így tartalma személyes adatnak minősül. Azaz a társaság azt nem vitatta, hogy a Kiemelt Edzői Program keretében közpénzből fizeti-e az edzőt. Igaz, ezt nehéz is lett volna állítani, miután a KEP – az edzői társaság honlapján elérhető – szabályzata szerint 

a programban résztvevők személyéről és a fizetések nagyságáról is a sportért felelős államtitkár dönt.

Mármint a megadott keretek között, mert a szöveg azt is rögzíti: az olimpiai bajnokok trénerei nettó 600 ezer és nettó 1 millió forint közötti jövedelemre jogosultak, Tusup ennek a maximumát kapja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×