eur:
393.32
usd:
367.58
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

A Szolnok és az UVSE zárta kupával az évet

A férfiaknál a Szolnok, a nőknél az UVSE nyerte a vízilabda Szuperkupát.

A férfiaknál Szolnok az idén megnyerte a bajnokságot, a Bajnokok Ligáját, az európai Szuperkupát és a Magyar Kupát, végül pedig - az esélyeknek megfelelően - begyűjtötte a magyar Szuperkupát is.

Az első negyedben kétgólos előnyre tett szert, majd a másodikban nem változott a 3-1-es eredmény, mert mindkét oldalon sok volt a pontatlanság a befejezéseknél.

A harmadik szakaszban előbb nőtt a különbség, aztán a felénél megszületett a második egri gól. A folytatásban többször is volt esélye a legutóbb bajnoki ezüstérmes hevesi csapatnak, hogy még közelebb zárkózzon, de továbbra is többnyire csak a helyzetek kialakításáig jutott, míg a szolnokiak lefordulásokból megint megléptek.

Az utolsó negyed 6-3-ról indult, de érdemi változás nem történt, mindkét oldalon egy-egy gól esett.

Szolnoki Dózsa - ZF-Eger 7-4 (3-1, 0-0, 3-2, 1-1)

gólszerzők: Zalánki, Prlainovic 2-2, Younger, Kis G., Jansik 1-1, illetve Rasovic 2, Cuckovic, Vlahopulosz 1-1

A nőknél a kevésbé esélyesnek ítélt, a kupában és a bajnokságban is második vasutascsapat talált be először, majd 2-0-ra, 3-1-re, s - Máté Zsuzsanna duplája nyomán - 5-2-re vezetett a nyitónegyedben.

Az UVSE a második negyedben kétszer is eredményes volt, így a nagyszünetre minimálisra csökkentette hátrányát. A harmadik nyolc percben pedig utol is érte riválisát, négy másodperccel az utolsó szünet előtt azonban a balkezes Leimeter Dóra újfent vezetéshez juttatta a BVSC-t (6-7).

A befejező játékrészben a címvédő holland légiósa, Vivian Sevenich harmadszor is betalált, Szücs Gabriella ötméteresével pedig a meccsen először már az UVSE vezetett (8-7). A BVSC egyenlíteni tudott, mivel pedig újabb gól nem esett, következtek a büntetődobások.

Ebben 8-7-re az UVSE bizonyult jobbnak, így övé lett a 2017-es esztendő utolsó női trófeája.

Az idén másodszor írták ki a magyar női vízilabda Szuperkupát, a tavalyi premiert is az UVSE nyerte.

UVSE - BVSC-Zugló Diapolo 16-15 (2-5, 2-0, 2-2, 2-1 - ötméteresekkel 8-7)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×