eur:
395.67
usd:
366.68
bux:
65714.75
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Forrófejű volt Görbicz Anita?

Forrófejű volt Görbicz Anita?

Győri csapattársa, a brazil Eduarda Amorim szerint Görbicz Anitának nem kellene befejeznie válogatottbeli szereplését a németországi női kézilabda-világbajnokság után.

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC 34 éves játékosa a Franciaországgal szemben 29-26-ra elveszített vasárnapi nyolcaddöntő után jelentette be, hogy több világversenyen nem lép pályára a magyar válogatottban.

"Úgy gondolom,

ez nem egy átgondolt, előre megtervezett bejelentés, hanem egy tipikus forrófejű nyilatkozat volt, hiszen az ember mindig dühös, amikor elveszít egy mérkőzést"

- nyilatkozta Amorim a Kossuth Rádiónak.

Hangsúlyozta, szerinte Görbicz ennél mindenképpen szebb búcsút érdemel, másrészt még mindig nagy hasznára tud lenni a magyar válogatottnak.

"Nemcsak azért, mert kiváló játékos, hanem azért is, mert igazi vezéregyéniség. Ha engem kérdeznek, nem így kellene befejeznie" - mondta a brazil balátlövő.

A 2013-ban világbajnok brazil válogatott az idei tornán meglepetésre nem jutott a nyolcaddöntőbe, és végül csupán a 18. helyen zárt.

Amorim emlékeztetett, hogy a tavaly nyári, számukra hazai rendezésű olimpiáig még tartani tudták a korábbi szintet, hiszen ötödikek lettek, ami a brazil női csapat legjobb ötkarikás szereplése.

"Ezután viszont generációváltás történt, és bár a fiatal játékosok tehetségesek, még szükségük van némi tapasztalatszerzésre. Nem akarok kifogásokat keresni, de nem volt túlságosan sok időnk együtt készülni" - mondta.

A kiváló balátlövő hozzátette, a szerencse sem szegődött melléjük, hiszen egyetlen gólon múlt a nyolcaddöntős szereplésük.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×