eur:
393.87
usd:
369.11
bux:
65277.11
2024. április 19. péntek Emma
Súlyos következményekkel járna az orosz olimpiai bojkott

Súlyos következményekkel járna az orosz olimpiai bojkott

Oroszország mindig is jeleskedett a téli olimpiákon, ezért az ország esetleges bojkottja, amivel reagálhatna a Nemzetközi Olimpiai Bizottság lépésére, sokat ártana a 2018-as olimpia bevételeinek.

Kollektívan nem tiltja el Oroszországot a téli olimpiai játékoktól a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB). A szervezet a doppingbotrányba belebukott orosz sportolókat kizárta, de a többi orosz résztvevőnek felajánlotta, hogy semleges színekben részt vehet az olimpián. Vlagyimir Putyin orosz államfő a döntést követően kijelentette, hogy akik elvileg szerepelhetnek a játékokon, az ő indulásukat nem akadályozzák meg. Több helyen is felmerült egy esetleges oroszországi bojkott lehetősége is.

Dénes Ferenc sportközgazdász az InfóRádiónak azt mondta, hogy Oroszország sportolói több helyen azt nyilatkozták, a nemzeti érzésükben sértve érzik magukat.

"Mindenki gondolja el, hogy mondjuk kijelentik, a magyar külügyminiszter nem fekete zakót viselt, hanem kéket, ezért

Magyarország sportolói az olimpián csak semleges zászló alatt indulhatnak"

- mondta a sportközgazdász, aki szerint "akármit is gondolunk Szijjártó Péter zakójáról", attól még nem lehet egy egész nemzetet ilyen hátrányba hozni.

Dénes Ferenc arra a felvetésre, hogy ha Oroszország bojkottálná a téli olimpiát, akkor annak milyen hatása lenne Dél-Koreára mint házigazdára, azt mondta, hogy akár jelentős anyagi kára is lehet belőle. A sportközgazdász szerint az orosz sportolók esetleges bojkottja biztosan ártana a téli olimpiának, mivel Oroszország mindig is kiemelkedő volt a téli sportágakban, az ország távolmaradása pedig biztosan bebefolyásolná a jegyeladásokat, a televíziós szerződéseket. Ezért sem véletlen, hogy a nagy téli sportágak képviselői már jelezték, elemi érdekük a szervezőknek, hogy az oroszok is képviseltessék magukat a jövő évi játékokon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×