Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Új tulajdonosa van Tarsoly Csaba egykori kedvencének

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A budapesti székhelyű Ker-Gasztro Kft. lett az új tulajdonosa az ETO FC Győr labdarúgócsapatnak.

Borkai Zsolt polgármester a győri városházán bejelentette, hogy új tulajdonosa van az ETO-nak: Mányi József kilencvenhat százalékos tulajdonrészt szerzett a klubot eddig is működtető kft-ben - írja a Kisalföld.

Mányi József, a Ker-Gasztro Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a korábbi tulajdonos, az ETO Futball és Futsal Kft. ügyvezetője, Drucskó Zoltán délelőtt lemondott a posztjáról. Hozzátette: a vezetők helyzetéről és egyéb sportszakmai kérdésekről egyelőre nem szeretne beszélni, most a csapat pénzügyileg stabil működése a cél. A nagypályás labdarúgás és a futsal ezentúl különválik, amely még a Quaestor-csoport csődje, az akkori elnök-tulajdonos, Tarsoly Csaba távozása miatt egyesült 2015-ben.

Borkai Zsolt szerint a másodosztályban szereplő klub csőd közeli helyzetbe került a felelőtlen gazdálkodás miatt. Az önkormányzat tavaly 150 millió forinttal támogatta az utánpótlásnevelést, idén már 75 millió forinttal, s további 75 millió forintot tartalékba helyezett a költségvetésben, amelynek kifizetését attól tette függővé, ha látja a csapat további sikeres szereplésének az esélyét. Ezt a biztosítékot az új tulajdonosban látják, ezért átutalják a klubnak az összeget.