Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Leekens elárulta, hogy kikre számít a válogatottban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Georges Leekens, a válogatott szövetségi kapitánya a Magyar Labdarúgás Napja alkalmából az eddigi tapasztalatairól és a terveiről beszélt az mlsz.hu-nak.

Georges Leekens szövetségi kapitány szerint bőven akad tennivaló.

„Kemény feladat vár ránk a következő 8-9 hónapban, hiszen a Nemzetek Ligája kezdetére teljesen készen kell majd állnunk. A játékosokat nézve azt látom, hogy

megvan a szükséges tehetség bennük az előrelépéshez.

Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy tehetséggel önmagában nem lehet meccset nyerni. Az önmagában legfeljebb középszerűségre elég. Odaadással, hittel, akarattal, küzdéssel, megfelelő fizikai állapottal, megfelelő intelligenciával viszont erősebb ellenfelek is legyőzhetőek” – fejtette ki.

A belga szakember szerint a legfontosabb feladat a következő időszakra, hogy szintet lépjen, fejlődjön a csapat.

„Alapvetően ehhez a most működő rendszer és a biztosított körülmények megfelelő alapot jelentenek, de minden területen szükség van változtatásokra, finomhangolásokra ahhoz, hogy elég jók legyünk” – mondta.

A kapitány beszélt arról is, hogy milyen játékosokra számít a válogatottban

„Az én elképzelésem szerint egy válogatottban minden játékosnak kicsit többet kell nyújtania, mint a klubcsapatában és hogy számára a válogatott még önmagánál is fontosabb.

Éreznem és látnom kell a játékoson, hogy nyerni akar mindig minden körülmények között.

Ahogy azt sokszor mondani is szokták, a futballisták a modern kor gladiátorai, így én is harcosokat akarok látni a pályán. Olyan játékosokat, akik harcolnak egymásért, a csapatért, Magyarországért. Ütköznek, sok párbajt vállalnak fel, mondhatnám úgy is, hogy megvan bennük a gyilkos ösztön, és akik gyűlölnek veszíteni, még az edzésen egy nem kiélezett párharcban is. A legfontosabb játékosok emellett képesek szenvedni is a sikerért, a győzelemért” – emelte ki.