eur:
393.82
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Mourinhót keserítette a Chelsea

A Chelsea házigazdaként 1-0-ra legyőzte a Manchester Unitedet az angol labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának vasárnapi második rangadóján.

A találkozó egyetlen gólját Álvaro Morata szerezte az 55. percben.

A Manchester United legutóbb több mint öt éve nyert tétmeccset a Stamford Bridgen.

A másik esti találkozó első félidejében nem született gól, majd a Watford kétszer is betalált, de az Everton fordítani tudott. A vendégek a hosszabbítás tizedik percben büntetőhöz jutottak, de Tom Cleverley hibázott, így a liverpooliak szeptember 23. után nyertek ismét tétmérkőzést.

Előzőleg a listavezető Manchester City rendkívül simán, 3-1-re legyőzte az Arsenalt.

Az első félidőben végig mezőnyfölényben futballozott a házigazda, azonban sok helyzetéből csak egyet tudott gólra váltani: a 19. percben Kevin De Bruyne volt eredményes.

Nem sokkal a fordulást követően Sergio Agüero értékesített egy büntetőt, aki a hétközi Bajnokok Ligája-mérkőzés óta a klub történetének legeredményesebb játékosa. Ezt követően kissé elkényelmesedett a City, s szépített is az Arsenal, de egy ritmusváltás után a csereként pályára lépett Gabriel Jesus visszaállította a különbséget és eldöntötte a három pont sorsát.

Josep Guardiola vezetőedző együttese sorozatban kilencedik bajnokiját nyerte meg, ezzel beállította a klubcsúcsot, amelyet még 1947-ben a másodosztályban állított fel a csapat.

Premier League, 11. forduló:

Chelsea-Manchester United 1-0 (0-0)

Everton-Watford 3-2 (0-0)

Manchester City-Arsenal 3-1 (1-0)

Tottenham Hotspur-Crystal Palace 1-0 (0-0)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×