Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ezt gondolja Dárdai Pál az új futballkapitányról

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jó döntésnek tartja a magyar labdarúgó-válogatottat korábban irányító Dárdai Pál, hogy a belga Georges Leekenst nevezték ki a posztra.

„Nem ismerem személyesen, de logikus döntésnek tartom a kinevezését. Rutinos, klub- és válogatott edzőként egyaránt sikereket megélt szakember, a játékosok és az ifjabb edzők tanulhatnak tőle.

Mellette felnőhetnek a Szélesi Zoltánok, Szabics Imrék, Bódog Tamások, ezért is tartom jó ötletnek, hogy Zoli a jövőben is a kapitány első számú segítőjeként dolgozik”

- mondta a Nemzeti Sportnak Dárdai Pál a belga szakember kinevezéséről.

A Hertha edzője arra nem akart reagálni, hogy állítólag felvetődött, a fiatalabb edzők kapnának szerepet, ő pedig a háttérből segíthetne.

„ Ezt a kérdést a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökének, Csányi Sándor úrnak kell feltennie, én nem szeretnék pletykákra reagálni. Azt ugyanakkor nem tagadom, hogy jó kapcsolatot ápolok Csányi Sándorral, mindketten az egyenes beszéd hívei vagyunk, nincs szükségünk arra, hogy hízelegjünk egymásnak.”

Dárdai Pál szerint a világbajnoki selejtezősorozat végére a magyar futballtársadalom hitehagyottá vált.

„A vége csúnya lett, a tabella nem festett jól.

A mostani helyzet vitathatatlanul nehéz, mihamarabb meg kell találni a felfelé vezető utat. Létezik az úgynevezett tanult labdarúgás. Erre jó példa a svéd, a dán vagy éppen a svájci válogatott. Még egy hónapja sincs, hogy szembesültünk azzal, sanszunk sincs Svájc ellen. Hozzáteszem, én sem vagyok zseni, netán csodatevő, de tudom, hogy egy csapatból mit lehet kihozni. Büszke vagyok arra, hogy amit eddig ígértem, rendre teljesítettem.”

Az MLSZ hétfőn nevezte ki a belga Georges Leekenst az október közepén távozott Bernd Storck utódjának. A szakvezető kemény munkát ígért és összefogást kért.