eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Rekordösszeget fizet az FC Barcelona a Veszprémnek

Rekordösszeget fizet az FC Barcelona a Veszprémnek

Megállapodott a Telekom Veszprém és az FC Barcelona férfi kézilabdacsapata Aron Pálmarsson átigazolásáról, a magyar bajnok hivatalos honlapja szerint a spanyolok rekordösszegű kártérítést fizettek az izlandi játékosért.

Aron Pálmarsson a szezon első tréningje előtt üzenetben értesítette Ljubomir Vranjes edzőt, hogy edzés helyett inkább hazautazik Izlandra. A csapat új szakvezetője azonnal jelezte, nem tart igényt a játékosra, míg a Veszprém Handball Team Zrt. a lépést súlyos szerződésszegésnek minősítette, felbontotta a sportoló szerződését és fegyelmi eljárást indított ellene a Magyar Kézilabda-szövetségnél.

A klub hivatalos honlapja szerint az FC Barcelona hajlandó volt Pálmarsson miatt kártérítést fizetni a Veszprém Handball Team Zrt.-nek, ha a magyar klub hozzájárul ahhoz, hogy a játékos még ebben az idényben pályára léphessen a katalán csapat színeiben.

A portál szerint a napokban a Barcelona kifizette a rekordösszegű kártérítést, a veszprémiek pedig kezdeményezték a fegyelmi eljárás megszüntetését, és hozzájárultak ahhoz, hogy a Magyar Kézilabda-szövetség átadja Pálmarsson játékjogát a spanyoloknak.

Sajtóhírek szerint a magyar klub állítólag egymillió eurót kért érte, a spanyol sajtóban ugyancsak 700 ezer és egymillió euró közötti összegről írtak.

„A két klub közti megállapodás titoktartásra kötelezi a feleket a kártérítés összegét illetően, amely egyébként jelentősen meghaladja a különböző médiumokban megjelent összeget” – olvasható a Veszprém közleményében.

Nem sokkal később a Barcelona is bejelentette Pálmarsson érkezését. A 27 éves játékos 2021 nyaráig írt alá új csapatához.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×