eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Cristiano Ronaldo lett ismét a FIFA szavazásán a világ legjobbja

Cristiano Ronaldo lett a világ legjobb futballistája, Zinedine Zidane a legjob edző, Olivier Giroud a Puskás-díjas a FIFA ankétján.

Londonban este fél kilenckor kezdődött a FIFA-gála, amely több kategóriában is megválasztja az esztendő legjobbját. Kiosztásra kerül a Puskás-díj is.

A Puskás-díjról beszéltek a sztárok, a többség Olivier Giroud góljára szavazott, tét nélkül. Catherine Zeta-Jones és Diego Forlán érkezett a színpadra, hogy bejelentse, ki győzött a három jelölt, Deyna Castellanos, Olivier Giroud és a kapus (!) Masuluke Oscarine közül. A győztes, s így a 2017-es Puskás-díjas az Arsenal francia csatára, Olivier Giroud lett az internetes szavazás alapján. 

Következett a férfi futballban dolgozó edzők eredményhirdetése. 2016-ban olasz edző nyert (Claudio Ranieri), most is volt a jelöltek között kettő is, Massimiliano Allegri és Antonio Conte. A legnagyobb esélyes „csak” játszott éveken át a calcióban: Zinedine Zidane. Nem született meglepetés, győzött Zizou, azaz Zinedine Zidane, a BL-történet első duplázó edzője. Azt mondta, az angolja rossz, ezért kicsit spanyolul és egy kicsit franciául beszél. Így köszönte meg játékosainak, hogy ehhez a díjhoz segítették sikereikkel. Aztán még ráadásként beszélt egy kicsit olaszul, Allegrinek és Conténak bókolva, majd spanyolul szerelmet vallott spanyol anyanyelvű feleségének

Új kategóriában hirdettek győztest: a kapusoknál. Peter Schmeichel kapta a díjátadó szerepét, Gianluigi Buffon, Keylor Navas és Manuel Neuer jutottak a hármas, szűkített listára. Schmeichel legfeljebb azzal okozott meglepetést, hogy milyen rosszul ejtette ki az olasz óriás nevét. Győzött Gianluigi Buffon. Általában a nagy Gigi jobban bír a csatárokkal, mint most az angol nyelvvel – de kedves volt. 

A szurkolói díjat Samuel Eto'o, a kameruni legenda adta át. A Borussia Dortmund, a Celtic FC és az FC Köbenhavn szurkolói csoportja kapott jelölést. Győzött a skót „tábor”, amely pazar élőképekkel ünnepelte az első brit BEK-győzelem ötvenedik évfordulóját. 

Utána a ma 77 éves Pelét ünnepelte a nézősereg, távollétében. 

Utána a hölgyeket edzők felé fordult a figyelem, Ruud Gullit és az Arsenal játékosa, Alex Scott érkezett a színpadra, díjátadónak. Győzött Sarina Wiegman, az Európa-bajnok holland válogatott szövetségi kapitánya, a korábbi több mint százszoros válogatott játékos lépett a német Silvia Neid helyére. 

A FIFA Fair Play-díját Marcel Desailly adta át az elefántcsontparti származású, togói Francis Koné, az 1. FC Slovacko korábbi, a Zbrojovka Brno jelenlegi játékosa képviselőjének. Koné a pályafutása során már négyszer mentett életet a futballpályán. 

Az Év csapatát a FIFPro segítségével választotta meg a FIFA: Buffon (Juventus) - Dani Alves (Juventus/PSG), Leonardo Bonucci (Juventus/Milan), Sergio Ramos (Real Madrid), Marcelo (Real Madrid) - Luka Modric (Real Madrid), Toni Kroos (Real Madrid), Andres Iniesta (Barcelona) - Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid),  Neymar (Barcelona/PSG).

Az utolsó előtti díj az év női játékosaié. Célia Sasic és Hidetosi Nakata érkezett a színpadra. Az amerikai Carly Lloyd, a venezuelai Deyna Castellanos és a holland Lieke Martens közül utóbbi győzött, talán némi meglepetésre. Az új győztes immár a Barcelona játékosa. 

Elérkezett a csattanó, a férfi játékosok díja. A brazil Ronaldo, a Fenomén és Diego Armando Maradona köszöntötte díjátadóként az egybegyűlteket, ők mutatták be a jelölteket, Cristiano Ronaldót, Neymart és Lionel Messit. Közben Gianni Infantino, a FIFA elnöke is belépett a színpadra, majd a legendák bejelentették: 2017-ben is Cristiano Ronaldo lett a világ legjobbja. Immár ötödször. 2007 óta csak ő vagy Lionel Messi kapta a díjat. 

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×