eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Hamilton egyre közelebb a vb-címhez

A negyedik világbajnoki címéért hajtó Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Egyesült Államok Nagydíjának szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az első helyről.

A 32 éves Hamiltonnak ez az idei 11., és pályafutása 72. pole pozíciója, egyetlen komoly ellenfele, a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája második lett az időmérőn.

A harmadik rajtkockából Hamilton csapattársa, a finn Valtteri Bottas indulhat.

Az idei szezonban hetedszer fordul elő, hogy Hamilton és Vettel az első sorból rajtol.

Az amerikai versenyhétvége előtt szerződést hosszabbító Max Verstappen, a Red Bull 20 éves versenyzője 15 helyes rajtbüntetést kapott, mert autójának motorjában alkatrészt kellett cserélni. Hasonlóan járt a belga Stoffel Vandoorne (McLaren), aki az időmérőn megszerzett pozíciójához képest öt hellyel hátrébbról rajtolhat, valamint a német Nico Hülkenberg (Renault), aki 20, illetve az újonc új-zélandi Brendon Hartley (Toro Rosso), aki 25 helyes büntetést kapott.

Az 56 körös Egyesült Államok Nagydíja vasárnap - magyar idő szerint - 21 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×