eur:
393.23
usd:
368.05
bux:
66001.33
2024. április 24. szerda György
A DAC-elnök elárulta, elengedi-e Marco Rossit a válogatotthoz

A DAC-elnök elárulta, elengedi-e Marco Rossit a válogatotthoz

A DAC elnöke, Világi Oszkár világosan elmondta, mi lesz a forgatókönyv Marco Rossi esetében. Először az olasz trénernek kell meghoznia döntését.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének Marco Rossi az egyik jelöltje a válogatott kispadjára. A néhány hónapja még a Honvéddal magyar bajnokságot nyerő olasz edző jelenleg a dunaszerdahelyi DAC-ot irányítja, így nagy kérdés, vajon elengedné-e a klubja, ha ismét Magyarországra hívják.

Az ügyben most megszólalt Világi Oszkár, a dunaszerdahelyi egyesület elnöke is, és elmondta: ha úgy alakul, kész elengedni Rossit a nemzeti tizenegyhez.

"Ha bejelentkeznek érte, akkor valószínűleg Rossival fognak tárgyalni - mondta Világi Oszkár a TV2 I/I Azurák Csabával című műsorában. - Nekem Rossival van szerződésem, végig kell beszélni, hogy azzal mit csinálunk. Én mindig azt mondom, hogy a szerződést be kell tartani, de ha eljön a pillanat, akkor le kell ülni, és végig kell beszélni a dolgokat. A lelkem mélyén értem, hogy hatalmas megtiszteltetés, ha valaki egy válogatottnak lehet a vezetőedzője. Nem mondhatom Rossinak, hogy ne tedd meg a DAC miatt. Majd eldönti, hogy mit akar, nekem pedig ezt valószínűleg el kell fogadnom."

Marco Rossi, aki két részletben csaknem négy évig dolgozott Magyarországon, korábban a Facebookon már jelezte, szívesen venné a felkérést: "Amikor az újságokból tudomást szereztem arról, hogy talán én vagyok a magyar futball válogatott egyik szövetségi kapitány jelöltje, a szívem megtelt örömmel. Jó néhány évet töltöttem el Magyarországon, és amikor csak tehetem, visszatérek. Nagyon szeretem a magyarokat, a kultúrát, a futball tradíciót, de el kell mondanom valamit. Igyekszem becsületes és profi lenni, akár a munkámról, akár a magánéletemről van szó, így szeretném leszögezni, hogy egészen mostanáig nem kaptam semmilyen megkeresést, és érvényes szerződésem van a DAC csapatával."

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×