Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Súlyosan megsérült a kosarassztár, a társai is ijedten fordultak el

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A címvédő Golden State Warriors vereséggel kezdte az idényt az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA), a másik mérkőzésen a Boston Celtics azonban még rosszabbul járt.

Az oaklandi találkozó a júniusban kiérdemelt bajnoki gyűrűk ünnepélyes átadásával kezdődött, s minden hazai szurkoló abban bízott, hogy győzelemmel teszik majd fel a koronát az estére a Warriors játékosai. A csapat támadójátékával nem is volt probléma, szokásához híven termelte a pontokat a gárda, ám a nyáron Chris Paullal megerősített vendégek is remekül céloztak, s nem szakadtak le nagyon a vendéglátóktól.

Az utolsó negyedet 13 pontos előnnyel kezdte a Warriors, a Rockets azonban a hajrára utolérte ellenfelét, s 44 másodperccel a vége előtt átvette a vezetést. Az oaklandi csarnok közönsége a dudaszó után mégis azt hitte, hogy megvan csapatának a siker, mivel Kevin Durant utolsó dobása beesett a gyűrűbe, ám a visszajátszásokból kiderült, hogy időn túl engedte el a labdát.

Clevelandben a júniusi nagydöntőben vesztes Cavaliers legnagyobb keleti riválisát, a Boston Celticset fogadta, melynek rémálomszerűen indult az idény. A bostoniak egyik legnagyobb nyári szerzeménye, a négy évre 128 millió dollárért szerződtetett Gordon Hayward ugyanis mindössze öt perc játék után olyan szerencsétlenül ért talajt egy felugrás után, hogy eltört a bal bokája. A teljesen elfordult lábfejét látva csapattársai és a Cavs kosarasai is szörnyülködve fordultak el.

A mérkőzésen sokáig úgy tűnt, sima Cavaliers-siker születik, a félidőben 16 pont volt a vendégek hátránya, a harmadik negyedben azonban magára talált a Celtics, s a meccs csak a végjátékban dőlt el. A 29 pontos LeBron James vezette Cleveland végül három ponttal győzött úgy, hogy a csapattól nyáron Bostonba távozott Kyrie Irving az utolsó pillanatban egyenlíthetett volna, ám triplakísérlete rövidre sikerült.

Eredmények:

Cleveland Cavaliers-Boston Celtics 102-99

Golden State Warriors-Houston Rockets 121-122